2019-01-12
早左收工,未夠鐘上堂,搵野食醫下個肚。見到呢間滿有日式風味既餐廳。不禁入去坐底睇下有咩正野,點知發現一個人黎又真係浪費左點,叫唔到咩野食 ,因為好多選擇好多種類😂最後我一個人好似生蟲咁,叫左好多野食。黑松露帶子丼飯,用料超級豐富。平時叫丼飯都係求其整幾片舖好就算,呢度係努細心咁拼好幾款不同材料,仲將帶子另外用木製品托起,好有風味。 飯亦有點不同,食左赤醋,食落已好夠味,又無平時日本米加醋既甜味,好岩我,醬油都唔洗落。 另外,仲叫左個椰菜卷伴雞肉腸,椰菜內加了黑豚肉,肉質鮮味,椰菜又入味。最後真係最後仲叫左串燒,因為聞到隔離既串燒好香,忍唔住叫左三串,最愛雞尾,第一次試,好香好脆,一咬落去好多油分,唔會好似其他地方咁燒到乾晒。問下店員。話原來佢地用既係赤雞,較為滑身,呢個真係一試難忘。 見到呢間舖都多街坊捧場,真心高質,希望無嚇親人,一個女仔食咁多野😂😂
最後我一個人好似生蟲咁,叫左好多野食。