獅房菜

Lion Rock
餐廳: 獅房菜
資訊:

平時啲主題cafe多數得個牌係上面無咩誠意見到 獅房菜 推出既 懶懶蛋蛋下午茶幾款甜品都整左蛋黃歌造型 好精緻見到已經心心眼 一於同埋朗朗一齊去食下午茶🥰經klook有折 訂完已經收到whatsapp 確認仲安排到入座窗邊位對正獅子山同東鐵綫我就覺得呢個view好靚啦地方唔大但樓底高 空間感足黑色主調感覺型格叫特飲仲可以轉做無酒精 服務一流鹹點玉子燒巴馬火腿迷你漢堡包朗朗好鐘意呢個包 話好好味 食埋我個份巴馬火腿脆卜卜配甜甜哋嘅玉子燒的確幾好味松露蜜糖蛋黃醬釀雞蛋好香松露味 入口都係咸咸甜甜我鐘意燒釀野雞卷配日式燒汁甜甜燒汁雞肉唔鞋 朗朗都好鐘意 中間仲有甘荀增加口感都幾好香檳梅酒啫喱酒我麻麻地 試左少少咋芒果乳酪慕絲蛋糕(大蛋黃哥)芒果味都幾重 唔會太甜椰子慕絲伴熱情果布甸一隻蛋造型朗朗第一時間拎呢個 因為佢鐘意食蛋外殼係好薄既白朱古力椰子慕絲低甜口味整體都比較淡 口感會偏實忌廉泡芙伴焦糖燉蛋面頭係脆脆面 入口大量香滑忌廉 我勁鐘意呢個仲有片焦糖燉蛋好好味 上面係粒蛋黃哥朱古力 勁可愛鬆餅配凝脂忌廉及芒果汁呢個可以自己畫蛋黃哥但我唔知無畫到😂但朗朗好鐘意食 又係食埋我個份芒果梳打 芒

平時啲主題cafe多數得個牌係上面無咩誠意

燒釀野雞卷配日式燒汁
甜甜燒汁雞肉唔鞋 朗朗都好鐘意 中間仲有甘荀增加口感都幾好

香檳梅酒啫喱
酒我麻麻地 試左少少咋

芒果乳酪慕絲蛋糕(大蛋黃哥)
芒果味都幾重 唔會太甜

椰子慕絲伴熱情果布甸