2018-07-17 23 瀏覽
今日同老公又出左去深水埗,經過鴨寮街果時見到呢一間點心鋪頭,又見差唔多到食飯時間,我就話不如試下呢一間啦,就係咁就入左去啦✌🏻,入到去鋪頭唔係好大,但都有7-8成入座👍🏻,樓面雖然只得一個女仔,但都好好禮貌👍🏻,1)蝦餃,皮好薄,入面d虾好夾口,好食👍🏻,2)乾脆叉燒包,同平時既叉燒包冇咩分別,但面包又脆卜卜,好得意,味道都唔錯,3)Hea包,唔好以為只有外型得意,入面都好好味,食落去嘅時候要小心d呀,因為入邊啲流心奶黃好熱😋😋,又唔會太甜,好好食,呢個值得一試4)雞扎,呢一個冇咩驚喜,不過不失,5)蒜蓉蒸開邊蝦飯,一上枱就已經好香,啲虾好新鮮👍🏻,蒜蓉加埋啲白飯真係好正,我一個人都應該可以食得哂😝,最重要就係價錢唔貴,6)咖啡糕,呢一個真係真係一定要食,上面係咖啡味,下面係奶凍味,上面嗰一層不太甜,但有好濃嘅咖啡味👍🏻,整到好彈口😋,整體來講價錢不太貴,質素幾好,值得一試,個人推介,Hea包,蒜蓉蒸開邊蝦飯同埋咖啡糕