2017-01-30 244 瀏覽
年初二晚,冇咩地方食野,路過見呢間野價錢街坊裝修簡潔幾好咁,啲枱又靈活,啱我一個人坐。睇門外掛左餐牌,本來都諗住叫個客飯套餐,四十左右有飯食有野飲,加幾蚊又多啲野食,幾好咁。坐低有個大家庭老老少少嗌緊野,一人一句侍應姐姐好好心機解答咁,都係有選擇困難症唧的我見隔離枱嚟個魚套餐,最後我要左紅衫魚,「封煎」,靚仔侍應哥哥好詳細解釋,佢越講我越肚餓,靚仔侍應哥哥仲安慰我封煎魚會快過清蒸,我唔使真係要等15-25分鐘咁耐。封煎的確好味過煎,而且魚腹處理得好乾淨,更加好好味每部份都食得暢快。魚好味!封煎魚好味!封煎紅衫魚好味!$68有野飲有菜的封煎紅衫魚好味!年初二都係$68有野飲有菜的封煎紅衫魚好味!感激救我一餐,又抵又好味!

感激救我一餐,又抵又好味!
題外話/補充資料: 侍應哥哥好靚仔又細心,侍應姐姐年初二都咁好心機答枱老老少少,真心感受到此新穎格局街坊餐廳的誠意,我唔係住呢頭只係間中去對面買二手書,希望下次再嚟都keep得咁好。
2017-01-29
5 分鐘 (堂食)