2023-01-30
新年聚會頻繁都吃中菜多,今日揀食日本菜refresh 一吓胃口先。找到銅鑼灣這間「鳥居居酒屋」,以手工串燒,一系列居酒屋小食作招徠。餐廳裝修充滿居酒屋氣氛。推廣期間仲有大支清酒買一送一全日做優惠,啱晒志同道合好友暢飲一番🍻🍻鳥居二人前$1488 割引中仲更抵食!二人餐包括多款串燒,燒物,主食、甜品等等,相當豐富,又唔使花時間揀嘢食~🍴先來前菜:有椰菜、沙葛條、青瓜條、西芹和蘿蔔條配甜甜地嘅味增醬,清新爽脆。乳酸梳打超爽夠汽,最啱配惹味串燒、燒物蟹肉芝麻凍菠菜唔會好重味嘅芝麻醬,味道啱啱好,蟹肉和菠菜非常夾!燒鱈魚乾燒到鬆化脆口,微微暖,好有魚味,蘸上沙律醬更滋味。愛知縣白象拔蚌刺身日本直送,入口好爽脆,唔韌仲好有鮮味!燒海鮮我們各選一款,每款都有兩件,足夠試勻兩款!味噌燒日本活帆立貝帆立貝好鮮甜,充滿貝殼類嘅鮮味~特製嘅味噌醬汁加入沙律醬同時也提升味道。紐西蘭活蟶子燒得啱啱好,蟶子肉爽甜彈牙,仲有蒜蓉和京蔥配襯特別惹味。燒物四選一,我哋揀咗「味噌燒龍蝦」🦞龍蝦開邊都幾大隻,肉質爽彈又夠甜,最正係味噌沙律醬融入龍蝦膏上,甘香美味,勁正!😋👍🏻白家製月見免治雞肉棒雞肉棒,燒到好香,混入少許
找到銅鑼灣這間「鳥居居酒屋」,以手工串燒,一系列居酒屋小食作招徠。 餐廳裝修充滿居酒屋氣氛。推廣期間仲有大支清酒買一送一全日做優惠,啱晒志同道合好友暢飲一番🍻🍻
鳥居二人前$1488
割引中仲更抵食!二人餐包括多款串燒,燒物,主食、甜品等等,相當豐富,又唔使花時間揀嘢食~🍴 先來前菜:有椰菜、沙葛條、青瓜條、西芹和蘿蔔條配甜甜地嘅味增醬,清新爽脆。
乳酸梳打
超爽夠汽,最啱配惹味串燒、燒物
蟹肉芝麻凍菠菜
唔會好重味嘅芝麻醬,味道啱啱好,蟹肉和菠菜非常夾!
燒鱈魚乾
燒到鬆化脆口,微微暖,好有魚味,蘸上沙律醬更滋味。
日本直送,入口好爽脆,唔韌仲好有鮮味!
燒海鮮我們各選一款,每款都有兩件,足夠試勻兩款!
味噌燒日本活帆立貝
燒得啱啱好,蟶子肉爽甜彈牙,仲有蒜蓉和京蔥配襯特別惹味。
雞肉棒,燒到好香,混入少許雞軟骨口感豐富。
撈勻日本生雞蛋和醬油是指定動作~蘸上特別美味!😋👍🏻
薄薄嘅豬肉卷包住爽嫩嘅蘆筍,豬腩片簡單海鹽調味已超正!
炸到外皮勁香脆嘅豆腐,配以木魚絲和惹咪燒汁也,味道有驚喜!
海膽新鮮甘甜,入口不糊夠結實。冷烏冬亦夠爽夠煙韌。冷麵汁配料夠晒齊備,有香蔥蓉、薑蓉和日本芥末,味道都好正宗! 朱古力窩夫
窩夫夾着朱古力和雲呢拿雪糕,creamy 甜美,朱古力窩夫有點焦香味道,相當特別。