2024-11-08
以前喺尖沙咀返工,間唔中都會同同事去諾士佛臺嘅居酒屋一遊聚餐,轉工之後就比較少光顧,移咗民嘅同事最近返港話好懷念呢間老店,就約埋幾個舊同事重遊舊地。今日唔飲清酒,我哋四人都叫咗唔同口味嘅sour,同事嗰杯grape sour顏色最靚。先嚟幾樣前菜小食,海鮮沙律($118)有幾款時令魚生,搭配生菜等和特製醬汁,整個配搭好清新。安康魚肝( $108)同炸白子 ($168)都超好味,特別係個白子,第一次食炸嘅,新鮮炸起外脆內軟,口感非常奇妙。另一樣必點嘅係一遊嘅signature東洋卷($ 78/兩件),牛油果加鰻魚同蟹子,捲成一個哈哈笑圖案,外層嘅班戟皮係好軟滑,食得出廚師嘅用心。去居酒屋點可以唔食串燒,今次叫咗鹽燒活鰻($78),燒牛舌($52),明太子雞串燒 ($32),燒雞皮蝦 ($88),燒秋葵($30)各二,全部都好好食,明太子雞串燒同燒活鰻要趁熱食。壽司十貫 ($220)有吞拿魚, 金目鯛, 金時鯛,深海池魚王,北海道海膽,魷魚,吞拿魚蓉,炙燒伊佐木魚,赤蝦......最後仲加左個雜錦刺身飯,裏面有三文魚子,帶子, 金時鯛,海膽,醋飯亦調製得恰到好處,為呢餐畫上完美句號。另外值
另外值得一讚係呢度服務非常好,每位員工都好有禮貎,為整個用餐體驗加分。