餐廳: 一遊
資訊:

2024-07-16 101 瀏覽
一遊 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號4樓諾士佛台飲酒chill之好地方諾士佛台1號4樓,高貴優雅地飲酒chill,必選一遊,環境食物服務優質裝修好有日本京都感覺,電梯一出一條長長嘅走廊,旁邊有京都嘅小庭園設計,兩旁一幅鏡牆,仲有木長凳,非常有心思嘅裝修設計,一入到去仲有一張長長嘅bar,園景設計,環境非常之咁舒服【純米大吟釀一神龍】$720 720ml 冬季中釀造,經過長期低溫發,入口帶有甘甜果香,酒味不濃易入口,非常適合女士,配刺身海鮮一流,個人非常大推,限量之酒有幸遇到另外梅子酒、乳酸水果燒酙梳打都只係50零,非常超值,飲野食野一流,加前菜白飯魚乾,時令魚石鯛薄切,送酒一流軟殼蟹沙律沙律菜入面仲有海帶,柚子醋好夾清新開胃串燒好多款都好好食,同好特別好少見到會有燒牛舌或豚肉車厘茄串等等牛舌肉質淋,少少黑椒豚肉車厘茄配搭中和油膩感串燒任何一款都唔會令你失望壽司海膽帶子吞拿魚腩碎石鯛時山令丮火擺盤已經好澎湃即日新鮮運到嘅刺身好新鮮份量超級多,鮮甜既海膽大拖羅入口即溶 回味無窮蟹肉玉子燒超級驚喜!燒玉子係可以用Juicy來形容仲有一遊嘅logo一層層嘅玉子包住蟹肉又香又滿足炒飯份量非常之多嘅
一遊 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

諾士佛台飲酒chill之好地方
裝修好有日本京都感覺,
電梯一出一條長長嘅走廊,
旁邊有京都嘅小庭園設計,
兩旁一幅鏡牆,仲有木長凳,
非常有心思嘅裝修設計,
一入到去仲有一張長長嘅bar,
園景設計,環境非常之咁舒服

【純米大吟釀一神龍】$720 720ml
冬季中釀造,經過長期低溫發,
入口帶有甘甜果香,酒味不濃易入口,
非常適合女士,配刺身海鮮一流,
個人非常大推,限量之酒有幸遇到

軟殼蟹沙律
沙律菜入面仲有海帶,柚子醋好夾
清新開胃

串燒好多款都好好食,同好特別
好少見到會有燒牛舌或豚肉車厘茄串等等
牛舌肉質淋,少少黑椒
豚肉車厘茄配搭中和油膩感
串燒任何一款都唔會令你失望

壽司海膽帶子吞拿魚腩碎石鯛時山令丮火
擺盤已經好澎湃
即日新鮮運到嘅刺身好新鮮
份量超級多,鮮甜既海膽
大拖羅入口即溶 回味無窮

蟹肉玉子燒
超級驚喜!燒玉子係可以用Juicy來形容
仲有一遊嘅logo
一層層嘅玉子包住蟹肉
又香又滿足

炒飯
份量非常之多嘅炒飯,
感覺可以夠晒一台八位分
有翠玉瓜蝦同帶子,
飯粒飽滿有光澤,少少濕度得黎又粒粒分明帶
另外仲可以加個海鮮湯同雞湯
非常推薦雞湯,清甜入味
日本雞肉,雞湯入面既雞铃都仲可以保持滑溜,超級讚

值得一讚,職員非常細心
服務一流,適當嘅時候佢哋會遞上紙巾
又經常幫你換碟加酒
酒壺嘅冰溶溶地佢哋都會即刻換
骨子裏都係日本態度嘅日本餐廳
非常推薦,食物非常高,服務態度非常之好!