2021-10-20
朋友仔好想食燒肉,見佢燒肉放題午市$228, 就即刻入去食。我並唔係一個食肉獸, 但我今日食咗好多肉,因為真係好好食。地方好大, 裝修靚,原來北角店係新開張。午市超多人。 侍應推介加$68任食加拿大Prime 雪花牛和3A雪花牛、帆立貝、澳洲新鮮帶子、法式羊架、紅炆牛肋骨。 咁當然要食好啲啦,真心要讚佢嘅Prime 雪花牛, 肉味濃,油脂分佈好靚, 肉質好軟腍,唔需要點咬。 我地仲追加咗四碟。回本😂。仲有仲有佢個魷魚都係超好食。 調味調得好,而家好爽身。帶子大大隻,勁新鮮。甜品仲送咗一個啫喱。雖然我唔係食肉獸,但都好享受呢餐。 除咗肉之外,仲可以任食年糕,人蔘雞湯,豆腐湯, 前菜等等。佢嘅前菜好好味,有魚仔、蘿蔔、芽菜、菠菜、泡菜。細細份, 唔怕浪費。即使追加,上菜時間都好快。呢個羊架好大份中午放題,二至三人食用時間係一小時半。我哋兩個女仔根本食唔到咁耐。返 #北角美食 #高麗軒韓國餐廳
食加拿大Prime 雪花牛
食加拿大Prime 雪花牛
加拿大Prime 雪花牛
仲有仲有佢個魷魚都係超好食。 調味調得好,而家好爽身。
魷魚
帶子大大隻,勁新鮮。
甜品仲送咗一個啫喱。
呢個羊架好大份
返 #北角美食 #高麗軒韓國餐廳