2023-03-11 1339 瀏覽
其實本身朋友約咗佢班fan食飯,係我多口先有得跟埋去,好彩多口問句姐😜先食到啲咁好食嘅嘢😋坦白講打邊爐我真係麻麻哋,其實已經比以前好,因為我覺得打邊爐好快食到好飽。 但係今次感覺好唔同,我哋先係食咗啲富貴刺身先(又唔知乜魚嘅刺身同埋龍蝦刺身)超級鮮甜,龍蝦仲要係粉紅色(朋友話好彩先至係咁㗎,萬中無一粉紅色)跟住就開始打邊爐部分,先係有專人幫我哋灼一下啲大聖子,原來灼幾下就可以食㗎啦,鮮甜無比,平時自己唔識啲肉灼到鞋晒先攞上嚟食,嘥晒啲嘢。接着來老闆就教我哋先飲兩啖湯。因為吸收咗本身娃娃菜同粟米嘅甜,再加埋灼完聖子嘅鮮,令到啖湯都超級甜。之後繼續淥啲牛/菜/手打丸等等。除咗打邊爐之外,我哋都叫咗一啲熟食,亦都係店裏面推介嘅 包括有炸韭菜餃(juicy)、響鈴(千祈唔好放咗學去打邊爐)椒鹽白飯魚。全部都好出色基本上都已經好飽下,最後壓軸就係將之前龍蝦刺身嘅龍蝦腳龍蝦頭煲咗一煲大碗粥,加埋胡椒,又係好鮮甜。每人淺嘗左一細碗,仲有兩大兜可以攞走。原來仲有甜品可以任叫包括有桂花糕同埋即叫即炸豆沙鍋餅。本身我個人喜好唔鍾意桂花糕呢類質地嘅物體,所以我比較傾向豆沙窩餅。 果然即叫即炸熱辣辣特別好味,
之後繼續淥啲牛/菜/手打丸等等。

原來仲有甜品可以任叫包括有桂花糕同埋即叫即炸豆沙鍋餅。
本身我個人喜好唔鍾意桂花糕呢類質地嘅物體,所以我比較傾向豆沙窩餅。 果然即叫即炸熱辣辣特別好味,可惜實在太飽,就算任叫都食唔到幾多。

非常滿足又滿意嘅一餐,(我朋友嘅朋友已經係熟客啦食到)當晚我都未知每個人幾多錢原來每位$800,咁我又覺得性價比都真係唔錯👍🏻又刺生又打邊爐。仲要質素唔錯,有啲任食都$300-$400但質素麻麻啦😜

有興趣,記得book位

兩款唔同嘅牛肉
新鮮超大聖子