2021-11-04
星期六加咗一陣班,然後去荃灣食飯,跟同事吹兩句水先返屋企。經過見到饞。佈置簡潔以木為主,正宗台式料理,呢間台灣菜感覺都好清新。一人套餐古早味炸豬排 $68食台灣菜我都係鍾意 Traditional ,古早味炸豬排 🥩味道很夾,份量亦多,性價比高!套餐均配是日開胃菜,有蒜蓉雲耳作前菜,麻油味相當開胃。豬排即叫即炸,鎖住肉汁,保持嫩滑,外層炸得夠薄不油膩,香酥可口,調味適中 ,誠意地道美食。轉配手工滷肉飯 +$10手工滷肉份量幾多,炒香半肥瘦豬肉,再配上特製滷汁煮成,不會油膩,很滋味!溫泉蛋黑椒牛肉 $76溫泉蛋汁撈飯食一流,黑椒牛肉味道好濃郁,軟腍入味,微辣令味道提升。滷水豆腐 滷水豆腐口感有彈性,質感得意。珍珠奶茶 凍 $14奶味香濃,有驚喜,珍珠有口感。燒仙草Hot Grass Jelly 鋪滿紅豆、花生、芋圓,甜度適中,結尾大滿足!整體來說,坐得舒服,服務細心,一人套餐選擇很多,食物質素不錯,價錢不貴,值得推薦!
一人套餐
古早味炸豬排 $68
套餐均配是日開胃菜,有蒜蓉雲耳作前菜,麻油味相當開胃。
轉配手工滷肉飯 +$10
溫泉蛋黑椒牛肉 $76
滷水豆腐
滷水豆腐口感有彈性,質感得意。
珍珠奶茶 凍 $14
奶味香濃,有驚喜,珍珠有口感。
燒仙草