2023-05-16
呢間野真係錯到離晒大鋪!以後唔會再幫襯!中午去食lunch叫左個乾炒牛河跟奶茶,中途已經見到其他食客不停催單,唔知關唔關佢轉左手機點餐關係,啲單好多都甩晒,個廚房同樓面都打仗咁,樓面啲侍應大吵大鬧嗌晒交咁,完全當啲食客係無物。我見等左20分鐘都未有就催下侍應,連杯奶茶都未上俾我,班侍應一係扮聽唔到一係就敷衍話即炒嘅係要等下。中間眼見個廚房係咁出外賣單,但一份堂食都冇出過,最搞笑係阿姐水吧枱唔夠位擺外賣,見我地張枱未有野食竟然放晒啲外賣喺我地枱面,認真係世界級服務。好心你做唔切堂食就唔好接咁多外賣單啦。到等左差唔多半個鐘我再催單,侍應阿姐問我有個香葉肉碎飯有枱客等唔切多左出黎,有得即刻食問我要唔要轉。但我上次食過呢間嘅香葉肉碎飯係咸到好過份,於是我問佢乾炒牛河仲要等幾耐。荒謬嘅係佢完全冇理過我就走左去,好似焗我食佢多出黎個飯咁,完全冇其他選擇。等左陣我決定都係無奈地轉佢個香葉肉碎飯,唔係等到2046都未有得食。最最最搞笑係,我同枱有另一個人叫左揚洲炒飯,又係等左好耐都未有,個侍應阿姐用同一套路問佢要唔要轉我取消左嗰個乾炒牛河,有得即刻食唔洗等,真係夠晒環保一個飯都唔好曬!呢班世界級侍應可
最最最搞笑係,我同枱有另一個人叫左揚洲炒飯,又係等左好耐都未有,個侍應阿姐用同一套路問佢要唔要轉我取消左嗰個乾炒牛河,有得即刻食唔洗等,真係夠晒環保一個飯都唔好曬!呢班世界級侍應可以將啲單全部調轉晒,認真唔知可以講啲咩。。
仲有另一插曲係個侍應阿姐同我講兩個飯同價錢唔幫我改單,但我後來睇返香葉肉碎飯係平啲$60於是叫佢改返,佢竟然同我講:「你叫乾炒牛河咪呢個價$66囉」。心諗你係咪未訓醒?我食緊嗰碟係你叫我轉嘅香葉肉碎飯阿姐竟然話我食牛河,我即時躁左叫佢自己睇下個Menu,佢先喺度揭Menu話價錢唔同幫我改返,一啲唔好意思都冇!
講返啲食物,個香葉肉碎飯啲肉真係咸得好過份,食左幾次都係咁,唔知係咪個廚房落開咁重口味,經常食真係會有腎病嘅程度!
講服務呢間野一定比0分,就算以前出餐快啲嗰排,呢間野啲侍應都係對你呼呼喝喝,好似你欠左佢咁!
價錢嚟講,本身我叫個牛河都要$66仲要飲品另外加錢,講真$66咁貴嚟講係灣仔仲有大把選擇,唔係貪佢快真係唔會揀呢間。
經過今次之後永久blacklist呢間野,連埋隔離另一間無極都唔會再食!服務差極、價錢唔平、上餐速度極慢,附近幾條街大把餐廳好過佢,想受氣嘅一定要試下!