2022-11-12
沙田友出動啦!呢間餐廳經朋友介紹話有點心又有小菜食,今晚約埋朋友一齊黎試吓啦!一間餐廳唔單止要好食,仲要有良好服務態度,甘先係無得頂!正正呢間店就可以meet到曬呢啲要求啦!全晚印象最深刻又最想讚揚既係一位中年男侍應(應該係經理?感覺資歷較深)既服務態度,令我賓至如歸!話說我朋友遲左個幾鐘,佢見我企左甘耐主動問我要唔要坐低等,坐低之後我又等左一個鐘朋友先黎,但期間無任何人催過我落單,呢位侍應叔叔仲叫我唔使急,等齊再叫都得,完全唔會感受到有異樣眼光!食物方面都分別叫左小菜同點心,餐牌有好多款選擇,我地揀左好幾樣都係佢地既招牌菜!重點推介呢兩走款必試!雙重黯然銷魂煲仔拌麵本身係想叫飯底,因為煲仔梗係要配飯先係perfect match啦!結果自己手快㩒錯左面底,無辦法啦唯有試下!呢個面都幾彈牙,應該有用蔥油撈過,所以每一條面都充滿香味!而面頭既叉燒有兩款,兩款口感都有少少分別,但同樣地做到入口即化好邪惡!不過我覺得配飯,啲飯粒吸收埋啲油份咁應該仲正!椰奶炸龜苓膏呢個甜品好特別,佢口感似食緊糍粑,一樣都係外脆內煙靭。不過呢款口味上會更豐富,有少少龜苓膏既回甘味,配埋椰奶既香甜味,呢個配搭令你
重點推介呢兩走款必試!
雙重黯然銷魂煲仔拌麵
椰奶炸龜苓膏
呢個甜品好特別,佢口感似食緊糍粑,一樣都係外脆內煙靭。不過呢款口味上會更豐富,有少少龜苓膏既回甘味,配埋椰奶既香甜味,呢個配搭令你食到好層次!