2023-01-12
食自助餐 除咗鍾意佢種類較多之外 我就覺得環境都好緊要㗎😝 今日嚟到西貢呢間酒店食午市自助餐 整體嘅用餐體驗都唔錯㗎🫢冷盤有海螺 海蝦 青口 呢啲就係放咗喺壽司附近位置嘅 可以自己夾🐚 另外喺甜品區附近仲有即開生蠔🦪 仲可以望到師傅逐隻打開刺身今日有吞拿魚 三文魚 希靈魚同埋八爪魚🐙 八爪魚切得好大片 出去壽司舖食幾可見到咁大片呀😮 側邊仲有壽司🍣Pastry包類食品都整得幾出色🥐 我就冇試晒全部喇 驚太飽 我試咗吞拿魚沙律牛角包 雞蛋沙律酥 同埋腸仔酥都幾好食😗主食即叫即切牛扒 好大塊 牛味香🐮 香燒蟹鉗 大推燒蟹鉗 蟹鉗好大隻 有輕輕嘅黑椒調味 食得到蟹肉嘅鮮味🦀熟食天婦羅有好多唔同選擇 茄子 紫薯 南瓜 蝦🦐 炸衣唔會好厚幾脆口 日式拉麵都好多配料選擇 簡單加上芝麻同豬骨湯 已經好吸引🍜 有帶子同蟹柳係入面 仲有各式各樣嘅炸物 例如蝦多士 雞列豬扒 素春卷 同雞塊 我就冇試晒咁多款 不過蝦多士食咗係好食嘅 多士炸到好酥脆 隻蝦都唔細㗎😝甜品都有好多款 每款都試吓🥰 藍莓奶凍 葡撻 藍莓芝士蛋糕 朱古力布朗尼 特別推介朱古力脆脆冇粉蛋糕 有好濃郁嘅朱古力味🍫 冇諗過會有Apple
有海螺 海蝦 青口 呢啲就係放咗喺壽司附近位置嘅 可以自己夾🐚 另外喺甜品區附近仲有即開生蠔🦪 仲可以望到師傅逐隻打開 刺身
今日有吞拿魚 三文魚 希靈魚同埋八爪魚🐙 八爪魚切得好大片 出去壽司舖食幾可見到咁大片呀😮 側邊仲有壽司🍣 Pastry
主食
即叫即切牛扒 好大塊 牛味香🐮 香燒蟹鉗 大推燒蟹鉗 蟹鉗好大隻 有輕輕嘅黑椒調味 食得到蟹肉嘅鮮味🦀 熟食
天婦羅有好多唔同選擇 茄子 紫薯 南瓜 蝦🦐 炸衣唔會好厚幾脆口 日式拉麵都好多配料選擇 簡單加上芝麻同豬骨湯 已經好吸引🍜 有帶子同蟹柳係入面 仲有各式各樣嘅炸物 例如蝦多士 雞列豬扒 素春卷 同雞塊 我就冇試晒咁多款 不過蝦多士食咗係好食嘅 多士炸到好酥脆 隻蝦都唔細㗎😝 甜品
都有好多款 每款都試吓🥰 藍莓奶凍 葡撻 藍莓芝士蛋糕 朱古力布朗尼 特別推介朱古力脆脆冇粉蛋糕 有好濃郁嘅朱古力味🍫 冇諗過會有Apple crumble同豆腐花食 同埋雪糕係Häagen-Dazs 有四款口味🫢 飲品
飲品方面除咗有果汁之外 仲有部咖啡機可以俾大家自己揀選喜歡嘅咖啡☕️ 不過當然冇喺外面Cafe嗰啲咁正啦 個人覺得佢嘅latte都做得幾唔錯 仲有啲TWININGS嘅茶包🍵 天氣凍真係需要飲返杯熱茶暖吓肚 呢度嘅環境真係好值得加分 因為顧客座位之間嘅距離唔算太近 整體都坐得好舒服 出去攞嘢食都唔會覺得阻住隔籬嗰枱呀嘛😂 仲有個落地大玻璃可以睇到小教堂嘅情況 今日咁啱係星期日又係好日都見到有新人喺嗰度行禮