2022-02-03 97 瀏覽
放假懶得煮飯,就決定咗買外賣,同屋企人都有共識食台灣野。食物款式都幾多,除咗有台式便當之外,仲有蛋卷、吐司、牛肉麵、台式甜品同埋飲品,價錢親民。外賣包裝得好好。鹽酥天使雞扒便當雞扒大大塊,雖然外賣,但係外皮都仲有少少脆,粉漿厚薄適中,雞扒肉質嫩滑juicy,而且調味啱啱好,鹹香入味。便當配有滷肉飯同埋滷水蛋,白飯煮得啱啱好,軟硬適中,滷肉份量幾多,味道香醇濃郁, 肥瘦適中,香嫩可口,撈埋白飯啱啱好。夜市鹽酥拼盤便當拼盤有台灣香腸、芋頭海鮮餅、甜不辣、滷蛋同精選配菜。台灣腸飽滿,食到一粒粒嘅肉丁,味道鹹香,肉質爽口。海鮮餅同甜不辣都唔錯,口感煙韌。便當更配有飲品,我就揀咗汽水。肉鬆芋泥吐司吐司厚度適中,表面仲保持略脆,口感鬆軟。芋泥同肉鬆份量多,鋪滿成塊吐司,芋泥順滑綿密,芋頭味道香濃,甜度適中,肉鬆係口中咀嚼時會有很明顯的肉的口感,甜咸甜咸,有層次感。
放假懶得煮飯,就決定咗買外賣,同屋企人都有共識食台灣野。

外賣包裝得好好。

鹽酥天使雞扒便當

夜市鹽酥拼盤便當

便當更配有飲品,我就揀咗汽水。

肉鬆芋泥吐司
外賣自取