2020-03-19 711 瀏覽
有事要去荃灣,咁就順便相約友人在荃灣食午餐,講明必須豐富,咁先至有能量抗疫😜。友人揀咗Ruby Tuesday。鋪頭大大間,美式裝修,座位寬闊,幾舒服。餐牌都幾多嘢揀,有豬有牛有羊有龍蝦等。我就揀咗大份嘅BBQ Ribs, 而友人就揀了斧頭豬扒,我哋諗住share嚟食😊。等左冇耐,先來BBQ Ribs, 我估可能有18吋咁長,都真係幾大份量。嗱嗱聲切開一條條,用手拿住嚟食,最有風味。排骨烤得好香,肉質鬆軟,加上有原味Classic Meat Sauce, 真係淡淡都好有豬味。另外配菜有薯蓉,感覺入邊有cream同埋黑胡椒,非常可口,仲有些少西蘭花同紅蘿蔔。食食吓斧頭豬扒就上枱,真係幾似斧頭嘅形狀。斧頭扒肉質比較硬,但係都唔太難咬;再配以蘋果醬汁,出奇地配合,醬汁有少少蘑菇同蘋果味,食到舔舔脷。呢餐食得非常飽,埋單$800 ,雖然貴咗啲,但係好好味😋

呢餐食得非常飽,埋單$800 ,雖然貴咗啲,但係好好味😋
2020-03-17