2024-09-05
尋日同男朋友一齊去食日本料理,餐廳有優美嘅風景,舒服嘅環境,熱情嘅員工,我哋食得好開心。我哋食咗晚餐套餐,好多款食物提供畀我哋食。我哋落單咗米燒酎,飲落去有米嘅甘甜同香氣,酒體飽滿但入口輕快、柔順清爽。我哋仲落單咗Japanese sake,滑順細緻,醇厚乾淨嘅口感令人上癮。之後我哋食咗套餐嘅炭燒雞雞頸肉,雞肉香氣四溢,加上充滿日式嘅炭燒味,既增添味道層次,又令雞肉嘅鮮味更加突出,食落去令人食指大動。仲有熊本天草鮮魚壽司三件,拖羅同吞拿魚蓉軍艦仲有另外一款係廚師發辦,特別鍾意拖羅壽司,入口即溶而魚味濃郁,油香四溢又鮮甜無比,完美無瑕嘅口感。跟住係牛腸鍋,有牛蒡、牛腸、豆腐同其他新鮮蔬菜,牛腸口感彈牙,充滿膠原蛋白,配埋醬油清湯湯頭,味道醇厚又有層次。豆腐嘅口感細緻、軟嫩,食落去超級回味。之後食咗黑松露茶碗蒸,蒸蛋彈性十足,真係好嫩滑,充滿嘅蛋香味,配埋濃郁嘅黑松露味,非常之好食。風景靚,食物高質素,價錢公道,絕對真係值得一試。
風景靚,食物高質素,價錢公道,絕對真係值得一試。