2020-02-17 43 瀏覽
最近喜歡上吃日式岩石燒牛扒,想不到屯門都開了一些類似的店鋪,所以今日就特登去到位於虹橋附近嘅一家日式小店。由於係小店,環境同位置都相對細小,不過都乾淨企理。睇睇菜單,晚市套餐係最抵食嘅,有湯有沙律有前菜有主菜有飲品,而且選擇唔單係侷限得牛扒,呢度仲有羊西冷同埋黑豚豬,值得一讚,而且佢哋嘅頭盤都幾吸引,於是我就叫咗兩個套餐。首先嚟嘅係忌廉湯,都幾足料有好多蘑菇。沙律就落咗好多芝蔴醬,所以都係幾好食嘅。明太子雞翼。雞翼可以話係脹卜卜,落左好多明太子落去,都係一個唔錯嘅選擇。泰式生蝦。生蝦係非常新鮮,而且好彈牙,最緊要佢加埋個醬汁,打得非常過癮,非常推薦呢個生蝦做頭盤。紐西蘭羊西冷。非常欣賞佢呢個羊西冷,因為真係好夠騷味,咬落去好多肉汁。侍應都好好,餵我哋準備埋芥末醬,令到味道更加豐富。安格斯牛肩。呢個牛肩嘅分量好大,非常抵食,食落好有咬口,亦都有唔少肉汁。基本上花肉係最面嗰部分係熟咗嘅嗻,主要都係靠我哋用快牙出嚟煎熟塊扒嚟食,生熟可以因應你嘅口味而自己調教。飲品方面,我哋就叫左柚子梳打同埋葡萄梳打,我嘅葡萄梳打嘅葡萄味好香濃,都算唔錯。總結,兩塊扒嘅肉質同肉汁都非常豐富,加上佢哋嘅前菜都充

由於係小店,環境同位置都相對細小,不過都乾淨企理。

首先嚟嘅係忌廉湯,都幾足料有好多蘑菇。

沙律就落咗好多芝蔴醬,所以都係幾好食嘅。

明太子雞翼。

泰式生蝦。

紐西蘭羊西冷。

安格斯牛肩。

總結,兩塊扒嘅肉質同肉汁都非常豐富,加上佢哋嘅前菜都充滿份量,如果經開屯門附近都可以試下。