2018-05-19
補祝母親節,約左媽咪二人撑枱脚,因母女二人都中意泰菜,我揀左呢間,之前約姊妹食來過幾次,都滿意。今晚要老人家食得開心 滿意。早一日用open rice訂位,發現有優惠,指定二人套餐有七折。幾好有驚喜。 以下是套餐menu 頭盤 我每次來都要食呢個辣鳳爪,辣到有啲頂唔順,又幾刺激, 鳳爪好爽,有趙頭火辣後,飲碗魚肚羹先。好足料兩人份量來說,每人有3碗,飲得好滿足再睇吓我揀左啲咩主菜泰式海南雞 伴葱油及醬。雞肉不是太嫩滑鮮美,一般。這炒大蝦有四隻,醬汁加楜椒調較得不錯,只可惜蝦肉不新鮮(一食落口,就覺得肉質唔爽,"媒"左) 燒牛柳還可以。薄燒,有九成熟,仍保存到肉汁。最後先來串燒,但啲雞肉 好似"農" 得滯,另外既軟殼蟹米卷 及炸春卷都ok跟餐甜品係我至愛,這椰奶布甸,我次次都要食最後,我另外散叫左榴槤糯米卷,都係每次來都必要食, 榴槤味點到即止,唔會食完有口氣.媽咪不太滿意主菜部分,但好在有甜品,攞返分數。如果餐廳供應熱食甜品,更好。
以下是套餐menu
再睇吓我揀左啲咩主菜
泰式海南雞 伴葱油及醬。雞肉不是太嫩滑鮮美,一般。
燒牛柳還可以。薄燒,有九成熟,仍保存到肉汁。
跟餐甜品係我至愛,這椰奶布甸,我次次都要食