2020-11-06 289 瀏覽
我好鐘意食海鮮,見到 #發哥粥底海鮮火鍋 有 #粥底海鮮火鍋 套餐🍲忍唔住要去試下。今次去咗九龍灣店,門口係工業大廈裡面入去的,如果唔留意可能會錯過咗。餐廳有4款套餐選擇,同樣都有2碟 #涼菜,#時令燉湯,#蒜蓉泰醬焗青口,7款 #海鮮,#安格斯牛肩肉🥓 同8款 #火鍋配料,仲有多款飲品。首先飲 #花膠螺頭燉湯,非常足料而且味道鮮甜。跟著開始食火鍋,用粥水做湯底可以吸收所有食材的味道,最後才煮粥。我選了 #龍蝦餐,有龍蝦🦞、鮮活鮑魚、多寶魚🐟、海蝦🦐、貴妃蚌、蜆同扇貝。特別喜歡 #龍蝦 同 #鮑魚,見到仲係生嘅好新鮮,食落鮮味十足👍 另外安格斯牛肩肉都很好味。食完所有海鮮同配料後,店員再加南瓜🎃,芋頭同栗米等🌽煮成粥,海鮮粥味道鮮甜,不可錯過啊。一次過食到咁多款海鮮,加上店員服務很好,下次要再食過😋

一次過食到咁多款海鮮,加上店員服務很好,下次要再食過😋
  • 時令燉湯
  • 龍蝦