2020-12-11 1102 瀏覽
朋友生日話想食海鮮火鍋,佢話有人介紹去九龍灣發哥,吓!我住咗九龍灣十幾年都唔知有間發哥火鍋出名喎,咁就陪左佢去。由於二人都係第一次,要睇地圖,去咗到工廠門口,就只見招牌指示,經過大堂電梯側見到招牌至搵到個門口!嘩!係咪食好嘢要先花點功夫呀??既然咁辛苦才搵到發哥就梗係食好D!兩個龍蝦餐,哈哈,好似好豪,但都只係$278/位😂😂前菜有白雲鳳爪,拍青瓜,兩款都做到好入味,食吓食吓,又上兩盅燉湯,鮑魚雞腳燉湯,足料湯濃👍🏻等緊火煱料時,又上咗碟泰式青口,每隻都微酸酸甜甜,KO咗才記起冇影相喎😂😂期待嘅龍蝦海鮮出場啦,有好大隻嘅龍蝦呀,又多膏,二人各半隻,另有:元貝、鮑魚、象拔蚌仔、海蝦、黃金蜆各有兩隻,而且都好新鮮呢😍😍,仲有幾件多寶魚添。佢哋嘅安格斯牛肩肉真係唔錯肥瘦適中👍🏻另外仲可以喺58款火鍋配料中揀選8款,食完大大隻龍蝦及各款海鮮都已經7成飽,但都揀左日本黑豚肉、鮮雞肉、蟹粉包心丸、蘿蔔、沙白⋯⋯我仲特別揀咗皮蛋添,因為最後嗰粥水湯底會用黎煮粥架👏🏻👏🏻一個字:正到痺😋😋
佢哋嘅安格斯牛肩肉真係唔錯肥瘦適中👍🏻
一個字:正到痺😋😋

• 龍蝦
  • 海鮮拼盤
  • 時令燉湯
見最近天氣凍凍地 真係好想打邊爐但係普通打邊爐又好悶 今日喺九龍灣終於搵到呢一間食粥底火鍋嘅餐廳我哋帶咗個龍蝦餐試吓 套餐包既野都幾多 有開胃涼菜兩碟啦 又有湯飲又有冰鎮鮑魚再加八個配料同埋一盤海鮮 本身就個燉湯都冇咩期望 估唔到係咁足料 好多花膠同雞腳同埋湯得出係真係原味都冇乜落味精呢度除咗罐裝嘢飲任飲之外 仲提供左竹蓆茅根水 我覺得打邊爐配合竹蓆茅根水係完美嘅組合🥰🥰另外唔好睇小呢兩碟開胃小菜都幾好食佢仲有一個蒜蓉泰醬焗青口 平時唔係好食青口嘅我都覺得超級好食佢個泰式醬配合蒜蓉極好味佢有冰鎮鮑魚同埋新鮮鮑魚揀 我哋就揀咗冰鎮鮑魚 味道甜甜地幾好 鮑魚都係幾大隻下 唔錯唔錯👍🏻👍🏻食完一輪頭盤已經超滿足 不過見到依個主角出現都流晒口水啦 個個海鮮都超級大隻極度新鮮 我哋跟返佢張指引就輪着咁樣整啲嘢先 果然好鮮甜熟到啱啱好呢啲安格斯肥牛又係送嘅 佢超級好食 牛嘅肥到啱啱好 牛味好出 好好食另外我哋仲嗌左8款配菜食 食完呢個仲有粥底火鍋食埋 嘩!!!超級滿足真係😆😆😆總括嚟講呢間餐廳真係極度推薦!!!我哋只不過係兩個人食佢就提供咗咁多嘢食 同埋每一樣野都係超新鮮超大碟好好食服務態度又非

我哋帶咗個龍蝦餐試吓

另外唔好睇小呢兩碟開胃小菜都幾好食

佢個泰式醬配合蒜蓉極好味

總括嚟講呢間餐廳真係極度推薦!!!
我哋只不過係兩個人食佢就提供咗咁多嘢食 同埋每一樣野都係超新鮮超大碟好好食服務態度又非常之好😚😚
-最近天氣凍左💨最岩就去打邊爐😚依間餐廳有幾個餐可以選擇,分別係龍蝦餐🦞海蟹餐🦀大胃型海鮮套餐,羊腩煲和雞煲🐥-龍蝦餐🦞($278)今次就揀左龍蝦餐(包每人有半隻龍蝦)另外,仲有前菜,燉湯,每人2隻蒜蓉泰醬焗青口,竹蔗水和飲品任飲🍹除左龍蝦外,有聖子皇,貴妃蚌,多寶魚🐟海蝦,黃金蜆,時令貝,安格斯牛肩肉🥩一人一隻鮑魚(可揀新鮮鮑魚/冰鎮鮑魚),再可以選擇8款火鍋配料,真係有好多選擇😋-前菜都幾好食,燉湯幾補👍🏻而蒜蓉泰醬焗青口都好入味,個醬好開胃又惹味🤤海鮮質素都不錯👍龍蝦都幾多肉,肉質厚實又彈牙🤗而牛肉睇落好吸引,油花分布均勻,口感嫩滑🥰係火鍋配料方面就揀左韭菜餃,雲吞,蝦滑😘墨魚滑,滑牛肉,雞肉,菜和丸類等等😚滑牛肉和雞肉都好味,肉質嫩滑(*´ー`*)而蝦滑和墨魚滑口感都彈牙,正!食完之後,就加入南瓜粒,芋頭粒,粟米粒和粥٩(๑❛ᴗ❛๑)۶可以按個人口味,加入菜脯和芫茜,煮一陣就食得👻個粥底真係好吸引,有曬海鮮的精華,好鮮甜,口感豐富😍-PS 另外,每人收$15醬料費😛店員服務周到,不錯👍-Name🏠: 發哥粥底海鮮火鍋 Location📌:九龍灣宏開道13號景發工業中心地下7-8

最近天氣凍左💨
最岩就去打邊爐😚
龍蝦餐🦞($278)
今次就揀左龍蝦餐(包每人有半隻龍蝦)

前菜都幾好食,燉湯幾補👍🏻
而蒜蓉泰醬焗青口都好入味,個醬好開胃又惹味🤤
海鮮質素都不錯👍
龍蝦都幾多肉,肉質厚實又彈牙🤗
而牛肉睇落好吸引,油花分布均勻,口感嫩滑🥰
滑牛肉和雞肉都好味,肉質嫩滑(*´ー`*)
而蝦滑和墨魚滑口感都彈牙,正!
可以按個人口味,加入菜脯和芫茜,煮一陣就食得👻
個粥底真係好吸引,有曬海鮮的精華,好鮮甜,口感豐富😍

PS 另外,每人收$15醬料費😛
店員服務周到,不錯👍
Name🏠: 發哥粥底海鮮火鍋
Location📌:九龍灣宏開道13號景發工業中心地下7-8號舖(港鐵九龍灣站 B 出口, 步行約10分鐘)
價錢💰: 龍蝦餐($278)

2020-12-04 141 瀏覽
記得很久之前吃過一次,難得這晚朋友約見面,就過來試試看晚上餐廳主打任飲任食粥底海鮮鍋,價格超值包括七款海鮮和安格斯牛肩肉另外可以再在數十款火鍋料中任選8款先送來涼菜青瓜麻辣而且爽口,作為前菜非常合適燉湯清甜又足料蒜蓉泰醬焗青口,蒜香味十足我們點選了龍蝦海鮮拼盤 有生猛龍蝦(每位半隻)海蝦、番薯貝、黃金蜆、貴妃蚌、聖子皇、鮑魚、多寶魚除了外面罐裝汽水,果汁之外,更有自家製竹蔗水竹蔗水唔會太過甜,很不錯龍蝦肉厚鮮甜肉質彈牙安格斯牛肩肉牛肉味濃最後再加上粥底跟配料粥底吸盡所有精華,鮮甜無比很大一鍋,非常飽足!
記得很久之前吃過一次,難得這晚朋友約見面,就過來試試看
晚上餐廳主打任飲任食粥底海鮮鍋,價格超值
包括七款海鮮和安格斯牛肩肉
另外可以再在數十款火鍋料中任選8款

先送來涼菜
青瓜麻辣而且爽口,作為前菜非常合適
燉湯清甜又足料

蒜蓉泰醬焗青口,蒜香味十足

我們點選了龍蝦海鮮拼盤
有生猛龍蝦(每位半隻)
海蝦、番薯貝、黃金蜆、貴妃蚌、聖子皇、鮑魚、多寶魚

除了外面罐裝汽水,果汁之外,更有自家製竹蔗水
竹蔗水唔會太過甜,很不錯
龍蝦肉厚鮮甜
肉質彈牙

安格斯牛肩肉
牛肉味濃

最後再加上粥底跟配料
粥底吸盡所有精華,鮮甜無比
很大一鍋,非常飽足!
2020-11-18
2020-12-01 107 瀏覽
又到食羊腩煲嘅季節,試下呢間有羊腩煲又有邊爐嘅餐廳😋。.🥘古法枝竹羊腩煲 $268🔺涼菜兩小碟🔺時令燉湯一盅🔺兩隻蒜蓉泰醬焗青口🔺海鮮及牛肩肉🔺火鍋配料(自選八款)🔺汽水、竹蔗水任飲.羊腩煲份量十足,柱侯醬味道好濃郁又唔會死鹹。肉質鮮嫩,有淡淡羶味,羊皮有彈性。冬菇、腐竹吸收晒湯底嘅精華😋。.各款海鮮都好新鮮。最驚喜係有鮮甜彈牙嘅活鮑魚,而帶子滾完依然大大隻。唯獨沙白有少少沙🥺。.火鍋配料選擇好多。自家製墨魚丸同埋蝦丸足料彈牙。.🦐發哥粥底海鮮火鍋 (九龍灣)九龍灣宏開道13號景發工業中心地下7-8號舖
又到食羊腩煲嘅季節,試下呢間有羊腩煲又有邊爐嘅餐廳😋。
🥘古法枝竹羊腩煲 $268
🔺涼菜兩小碟
🔺時令燉湯一盅
🔺兩隻蒜蓉泰醬焗青口
🔺海鮮及牛肩肉
🔺火鍋配料(自選八款)
🔺汽水、竹蔗水任飲
火鍋配料選擇好多。自家製墨魚丸同埋蝦丸足料彈牙。
🦐發哥粥底海鮮火鍋 (九龍灣)
九龍灣宏開道13號景發工業中心地下7-8號舖
2020-12-01 73 瀏覽
餐前除咗小食仲會提供花膠燉雞湯望落好清,不過味道相當濃郁。同埋附送每人兩隻蒜蓉焗青口,連蒜蓉食真心大滿足。-龍蝦套餐 除咗半隻龍蝦 鮑魚 海蝦 北寄貝 貴妃蚌 多春魚 黃金蜆 時令貝 聖子王 安格斯牛肩肉 仲可以揀8款火鍋配料 竹蔗水 汽水都可以任飲 -湯底係粥水 對食材新鮮度要求好高 因為唔可以用鹹 酸 辣去掩蓋 而 “發哥”海鮮完勝啦肯係 每款肉質都好彈牙 自帶鮮甜-食曬所有海鮮 配料 湯底集合所有精華 可以再請煲粥 不過真係太飽啦 唔想浪費我地都唔食到 你地試完同我講。$300唔洗 食到咁多海鮮 真係好抵食 自己去街市買都唔止啦 放假可以同屋企人試下
2020-11-29 50 瀏覽
而家餐廳食火鍋,愈來愈多選擇,有海鮮/雞煲。海鮮火鍋就有,仲有款jumbo款卑你選擇。套餐都有好多野食前菜有醃青瓜&雞腳,爽口開胃足料燉湯,清甜美味。 蒜蓉焗青口,每人兩隻。海鮮7味-鮑魚、龍蝦🦞、魚🐟,款款彈牙。仲有爽口牛肉台上有教係煮海鮮時間,仲有timer卑係,所以款款都煮到剛剛好,肉質彈牙。食到最後,叫店員幫手整粥底,有芋頭粒南瓜粒同粟米粒,放10-15分鐘,店員強調南瓜粒打碎先入味,再落粥,香味俱全。

套餐都有好多野食

前菜有醃青瓜&雞腳,爽口開胃

足料燉湯,清甜美味。

蒜蓉焗青口,每人兩隻。

海鮮7味-鮑魚、龍蝦🦞、魚🐟,款款彈牙。
仲有爽口牛肉

2020-11-28 50 瀏覽
發哥火鍋九龍灣店位於工廠區個邊,所以晚上比較少人去因為收工後經過見咁抵食,就同同事一齊去食返餐勁前菜已經送蒜蓉焗青口、花膠雞湯,好豐富個焗青口好香好濃蒜蓉味,好開胃叫左個海鮮餐$238位,入面有新鮮鮑魚或者冰鎮鮑魚(用酒浸)聖子皇、貴妃蚌、多寶魚、黃金蜆、海蝦、時令貝、安格斯牛肩肉全部海鮮麵好新鮮,例如個鮑魚仲識得郁不過牛肩肉普通,可以再好啲呢個餐仲可以每台點8款火鍋配料,仲有無限飲品例如有竹蔗茅跟水、汽水、茶類都有火鍋配料我點左:日本黑豚肉、滑牛肉、鮮滑雞、手工貢丸、自家製蝦滑、手工牛丸、蟹粉包心丸、稻庭烏冬最好味係鮮滑雞,雞肉真係好滑👍🏻其他都普通
發哥火鍋九龍灣店位於工廠區個邊,所以晚上比較少人去
因為收工後經過見咁抵食,就同同事一齊去食返餐勁
前菜已經送蒜蓉焗青口、花膠雞湯,好豐富
個焗青口好香好濃蒜蓉味,好開胃

聖子皇、貴妃蚌、多寶魚、黃金蜆、海蝦、時令貝、安格斯牛肩肉
全部海鮮麵好新鮮,例如個鮑魚仲識得郁
不過牛肩肉普通,可以再好啲

最好味係鮮滑雞,雞肉真係好滑👍🏻其他都普通

2020-11-27 47 瀏覽
今日係九龍灣睇完傢俬, 去食發哥粥底火鍋, 佢藏身於工廈地舖, 好處就係地方大坐得舒服。點左龍蝦海鮮餐有好多嘢食!首先嚟前菜:蒜蓉青口 蒜蓉菜加甜酸醬汁, 烤焗青口, 十分惹味!冰鎮清酒鮑魚 厚身煙韌軟熟有嚼口, 帶淡淡清酒氣息。燉湯 雞腳燉湯補充骨膠原, 暖一暖個胃!海鮮拼盤有龍蝦、貴妃蚌、聖子、多寶魚片、海蝦、海蜆。原隻龍蝦開邊, 鮮甜爽口彈牙, 貴妃蚌爽脆煙韌。多寶魚幼滑軟嫩, 重魚味。海蜆生活鮮甜。安格斯牛肩肉 爽口嫩滑有牛肉味, 用粥底來灼一灼, 突顯牛肉鮮甜味道!套餐可選擇火鍋配料8款我哋就揀咗 蟹粉包心丸、貢丸、魚皮餃、雲吞、午餐肉、唐生菜、墨魚滑、蝦滑。店員推介蝦滑、墨魚滑, 新鮮嫩滑爽口, 啱曬打邊爐。雲吞好鮮味。魚皮餃晶瑩剔透, 咬落有趙口。貢丸味道濃沃多肉汁。最後加入粟米、芋頭、南瓜粒和粥, 煲幾分鐘 就成為雜糧粥。粥底吸收曬海鮮嘅精華, 唔使再加任何調味, 已經很足夠!

點左龍蝦海鮮餐有好多嘢食!

首先嚟前菜:
蒜蓉青口 蒜蓉菜加甜酸醬汁, 烤焗青口, 十分惹味!

冰鎮清酒鮑魚 厚身煙韌軟熟有嚼口, 帶淡淡清酒氣息。

燉湯 雞腳燉湯補充骨膠原, 暖一暖個胃!

套餐可選擇火鍋配料8款

最後加入粟米、芋頭、南瓜粒和粥, 煲幾分鐘 就成為雜糧粥。

粥底吸收曬海鮮嘅精華, 唔使再加任何調味, 已經很足夠!

2020-11-26 31 瀏覽
任食任飲麻辣雞煲 (每人$238),仲包前菜,例湯等前菜:辣雞腳 & 辣青瓜,兩樣都非常入味,而且夠辣;雞腳真係非常好食,啲皮好彈牙例湯: 螺頭花膠淮山杞子燉雞腳,十分足料,非常濃味蒜蓉焗青口:青口大隻肥美,肉質鮮甜甜,加左少少酸辣醬喺蒜蓉上面一齊焗,好開胃麻辣雞煲(中辣)我本身食得辣,但係唔敢太aggressive,所以叫咗中辣,不過唔夠辣,叫左辣之後就正好多,整體味道比較溫和,唔會好麻好辣,口味偏鹹,小朋友都接受到到,雞份量多好多,建議住多陣先食,因為會更入味。食完雞煲就打邊爐,不過冇點好多(唔可以浪費食物),因為已經好飽,點左娃娃菜,釀冬菇,牛肉,萵筍等,釀冬菇幾好食,大家可以試試服務態度超級好,侍應姐姐非常細心,見我鍾意食雞腳,問我要唔要多一碟,知道我哋鍾意食辣又見到我地個樣食得唔夠喉,即刻主動幫我地加辣,見到我地就嚟飲晒竹蔗茅根,又即刻換新一楂,貼地價錢,6星級服務!
任食任飲麻辣雞煲 (每人$238),仲包前菜,例湯等

例湯: 螺頭花膠淮山杞子燉雞腳,十分足料,非常濃味

麻辣雞煲(中辣)
麻辣雞煲

2020-11-25 404 瀏覽
今日咁岩喺九龍灣收工,嗱嗱聲約朋友黎依間發哥火鍋開餐😋因為一直好想試佢地嘅海鮮餐,難得今日咁岩喺九龍灣,朋友就係住附近,所以真係天使地理人和🤣🤣🤣7:30準時到達,唔使睇餐牌,直接叫龍蝦🦞海鮮餐首先來個開胃小食雞腳青瓜,好味開胃、小辣🌶花膠燉雞湯,煲到舊花膠軟綿綿,啖湯勁補身😛蒜蓉青口,蒜蓉非常香口,啱啱出爐熱辣辣🤟🏻主菜海鮮盤出場啦,有龍蝦、鮑魚、蜆、海蝦、聖子、多寶魚同埋帶子,隻龍蝦仲郁郁下🦞見到已經嘩嘩聲😂😂😂將隻生猛嘅龍蝦🦞放落滾去好似岩漿既粥底火鍋,隻龍蝦有我前臂咁長...依個動作都需要好大勇氣💪🏻驚隻龍蝦會跳返出嚟,有心理壓力㗎😂5分鐘後,我望見呢隻龍蝦真係好震撼,隻碟完全滿足唔到佢嘅身體😆味道絕對係冇得彈,鮮甜爽口,美味就係咁簡單!貝殼類有大蜆、細隻啲應該係白貝,3分鐘開晒口,鮮甜冇沙😋肥牛,雪花分布均勻,絕對唔係一般任食火鍋嗰D肥膏多過肉嘅肥牛🥩20秒後,鮮嫩多汁有牛味😍海蝦,其實我好鍾意食蝦,去食自助餐一定會拎幾碟蝦🦐慢慢剝殼,今晚嘅蝦絕對超級新鮮👍🏻聖子,1分鐘左右就食得,甜到呢...🤤鮑魚,我係唔會放過任何有鮑魚食嘅機會, 4分鐘上水,淥得唔夠耐又唔得,淥得太耐又
今日咁岩喺九龍灣收工,嗱嗱聲約朋友黎依間發哥火鍋開餐😋
7:30準時到達,唔使睇餐牌,直接叫龍蝦🦞海鮮餐
雞腳

首先來個開胃小食雞腳青瓜,好味開胃、小辣🌶

花膠雞湯

花膠燉雞湯,煲到舊花膠軟綿綿,啖湯勁補身😛

蒜蓉青口

蒜蓉青口,蒜蓉非常香口,啱啱出爐熱辣辣🤟🏻

見到已經嘩嘩聲😂😂😂

龍蝦

味道絕對係冇得彈,鮮甜爽口,美味就係咁簡單!

貝殼類有大蜆、細隻啲應該係白貝,3分鐘開晒口,鮮甜冇沙😋

20秒後,鮮嫩多汁有牛味😍

海蝦

聖子

聖子,1分鐘左右就食得,甜到呢...🤤

鮑魚

鮑魚,我係唔會放過任何有鮑魚食嘅機會, 4分鐘上水,淥得唔夠耐又唔得,淥得太耐又會知擦膠,啱啱熟就perfect 🤩

其實食完海鮮之後,仲有八款自選配料,真係不能盡錄,想講最後個粥就係精華所在,點飽都好,每人三碗是必須的,鮮甜到不得了😱😱😱
2020-11-18
雞腳
花膠雞湯
蒜蓉青口
海蝦
聖子
鮑魚
#跟住我食唔中伏.朋友推介我去發哥食海鮮粥底火鍋😋共有3款套餐可以揀:龍蝦餐、海蟹餐&海鮮套餐每個套餐都有提供8款海鮮我同屋企人揀咗海蟹餐🤤.❣️好味粥底唔惹少!用上湯加入花膠&鮑魚熬煮而成超級綿滑🤤配上最新鮮海產,鮮味爆發!#價錢合理 #性價比高套餐奉送小菜👉🏻涼拌青瓜、泡椒鳳爪、燉湯等仲每位送2隻蒜蓉泰醬焗青口,非常惹味.啲海鮮真係又新鮮又好味🤩原來全部都係每日由香港仔新鮮直送!個蟹真係不得了🤤回味至今!.除咗海鮮餐😋仲有8款自選火鍋配料推介脆鯇魚腩✅、手工丸類✅、手打墨魚滑/蝦滑✅手工餃都非常有水準!好豐富好滿足🤤👏🏻竹蔗水&各種汽水仲係任飲.....#發哥粥底海鮮火鍋 #唔食唔得 #回頭率100
#跟住我食唔中伏
朋友推介我去發哥食海鮮粥底火鍋😋
共有3款套餐可以揀:龍蝦餐、海蟹餐&海鮮套餐
每個套餐都有提供8款海鮮
我同屋企人揀咗海蟹餐🤤
❣️好味粥底唔惹少!
用上湯加入花膠&鮑魚熬煮而成
超級綿滑🤤配上最新鮮海產,鮮味爆發!
#價錢合理 #性價比高
套餐奉送小菜👉🏻涼拌青瓜、泡椒鳳爪、燉湯等
仲每位送2隻蒜蓉泰醬焗青口,非常惹味
啲海鮮真係又新鮮又好味
🤩原來全部都係每日由香港仔新鮮直送!
個蟹真係不得了🤤回味至今!
除咗海鮮餐😋仲有8款自選火鍋配料
推介脆鯇魚腩✅、手工丸類✅、手打墨魚滑/蝦滑✅
手工餃都非常有水準!好豐富好滿足🤤
👏🏻竹蔗水&各種汽水仲係任飲
#發哥粥底海鮮火鍋 #唔食唔得 #回頭率100
2020-11-06 289 瀏覽
我好鐘意食海鮮,見到 #發哥粥底海鮮火鍋 有 #粥底海鮮火鍋 套餐🍲忍唔住要去試下。今次去咗九龍灣店,門口係工業大廈裡面入去的,如果唔留意可能會錯過咗。餐廳有4款套餐選擇,同樣都有2碟 #涼菜,#時令燉湯,#蒜蓉泰醬焗青口,7款 #海鮮,#安格斯牛肩肉🥓 同8款 #火鍋配料,仲有多款飲品。首先飲 #花膠螺頭燉湯,非常足料而且味道鮮甜。跟著開始食火鍋,用粥水做湯底可以吸收所有食材的味道,最後才煮粥。我選了 #龍蝦餐,有龍蝦🦞、鮮活鮑魚、多寶魚🐟、海蝦🦐、貴妃蚌、蜆同扇貝。特別喜歡 #龍蝦 同 #鮑魚,見到仲係生嘅好新鮮,食落鮮味十足👍 另外安格斯牛肩肉都很好味。食完所有海鮮同配料後,店員再加南瓜🎃,芋頭同栗米等🌽煮成粥,海鮮粥味道鮮甜,不可錯過啊。一次過食到咁多款海鮮,加上店員服務很好,下次要再食過😋

一次過食到咁多款海鮮,加上店員服務很好,下次要再食過😋
  • 時令燉湯
  • 龍蝦
2020-11-04 198 瀏覽
發哥粥底海鮮火鍋主打生猛海鮮同綿滑粥底🦐🦀🦞🐟龍蝦海鮮套餐🦞有前菜燉湯同飲品任飲😳店員送上蟲草花燉雞湯 🤤足料燉制👌🏻夠滋補煲得好有火侯開胃涼菜 手拍青瓜麻麻辣辣🌶🌶最重要海鮮套餐可以選食材一人一隻鮑魚海鮮拼盤龍蝦、貴妃蚌、鮮海蝦、多寶魚片 蜆🐟龍蝦好厚肉爽彈鮮甜 貴妃蚌大隻啖啖肉 每樣海鮮都非常新鮮 安格斯牛肩肉🐄厚薄適中 牛肉味濃郁食完海鮮拼盤可以自選8款配料滾到海鮮熟透之後就加入南瓜蔬菜熬粥 😆🍚包含海鮮的鮮甜 記得可以任飲自家製竹蓆茅根🧃✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿🦀🦐龍蝦 海鮮套餐🦞$278✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 發哥粥底海鮮火鍋九龍灣宏開道13號景發工業中心地下7-8號舖˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
發哥粥底海鮮火鍋主打生猛海鮮同綿滑粥底🦐🦀🦞🐟

最重要海鮮套餐可以選食材一人一隻鮑魚
海鮮拼盤龍蝦、貴妃蚌、鮮海蝦、多寶魚片 蜆🐟
食完海鮮拼盤可以自選8款配料
✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

🦀🦐龍蝦 海鮮套餐🦞$278

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.

☞ ☞ 發哥粥底海鮮火鍋
九龍灣宏開道13號景發工業中心地下7-8號舖
2020-11-03 163 瀏覽
老朋友在九龍灣工業區上班, 晚晚都 OT, 好夜放工,  一兩年才會三姊妹出來飯聚, 今次去九龍灣搵食, 讓她一放工便可步行過來, 縮短等候時間,  我一到此, 便感覺麻麻, 因為沒有明顯門口, 可能是飯堂牌照only......, 沒所謂, 我唔介意, 但好介意個洗手間, 很舊又幾骯髒,  anyway, 來工業區茶記, 其實都有心理準備,  服務員很客氣介紹套餐安排, 我們三人叫三個龍蝦餐, 份量唔算多,  有湯有小食有海鮮, 同一般打邊爐無分別, 只是set 好套餐, 飲品任飲, 但全部都麻麻地。粥底其實無咩米, 亦食唔到海鮮的鮮味。
2020-10-30