2010-07-17
想試這店子好耐,因為OR comments很好,阿姨又讚過佢地嘅lunch set。趁新工前的星後一個weekday, 嗱嗱臨拉埋阿媽去試。地點就腳,很易找。入到去,都無人,再行入d先有服務員。服務員安排我地坐房,但係其實係搭枱。一疊menu, 淨係lunch set都有10款之多,要花時間慢慢看。服務員說出了新menu, 單品滿$130就可免費轉定食,包飯、miso soup, sashimi, 前菜同蒸蛋。最後選了一個伊呂波定食($90)同一個牛排肉 ($135) 單品 (轉做定食)。眼大睇過龍,睇唔到menu下方有得另加單品,有牛舌囉!食完再睇menu先見到,唉。食物好快就送到,應該係一早已準備好。賣相好吸引,好似好精緻咁。有三小碟前菜,一碟係沙律牛肉絲;一碟係雪菜;另一碟有泡菜、菠菜同大豆芽菜。燉蛋好滑,而且蛋味極濃。天婦羅也不錯,食嘅時候仲熱熱地,脆漿薄,剛包住了食材,炸得香脆不肥膩。刺身,一個餐有2款,另一個餐有3款。不過刺身切得太薄,真係好薄。幸好還算新鮮。普通牌牛肉一碟有大概8塊,切得薄薄的。放在鐵板上燒一燒就食得。生熟程度自由控制。牛質還好,不太韌,牛味頗濃。牛排肉當
趁新工前的星後一個weekday, 嗱嗱臨拉埋阿媽去試。
地點就腳,很易找。
入到去,都無人,再行入d先有服務員。
服務員安排我地坐房,但係其實係搭枱。
眼大睇過龍,睇唔到menu下方有得另加單品,有牛舌囉!
食完再睇menu先見到,唉。
食物好快就送到,應該係一早已準備好。
賣相好吸引,好似好精緻咁。
燉蛋好滑,而且蛋味極濃。
普通牌牛肉一碟有大概8塊,切得薄薄的。
放在鐵板上燒一燒就食得。生熟程度自由控制。
牛質還好,不太韌,牛味頗濃。
牛排肉當然係一分錢一分貨啦!
有5條粗粗厚厚的牛肉條,脂肪分佈均勻。
燒到7成熟度就最好。
雖然都有少少筋,但就好有肥油香,仲好juicy。咬下去有很多肉汁。
整體很好,也算便宜。
食物質素同環境都令人滿意。
服務不過不失,反應算幾快。