2020-05-20 657 瀏覽
💭有次經過發現呢間素食小岩,小店應該唔識上網宣傳,第二次黎呢度都覺得唔錯呀,所以想寫下食評介紹下~😊📣由屯市行過黎唔洗十分鐘⏰營業時間去到三點半,但打黎問下,可能四點半都仲開緊嫁🍱小店有三餸飯配湯套餐,不過平時都食唔少了,今日想食車仔麵車仔麵有好多素肉,非常吸引貪食嘅素食者,即係我喇😜兩個人叫佐兩個車仔麵,每碗三餸飲品日日唔同,今次有玫瑰蜜,老闆娘話新學識整嫁^_^1️⃣沙嗲牛肉、粟米扒、自家製菠菜雲吞2️⃣叉燒、黑椒雞扒、海帶芽六個餸我最喜歡黑椒雞扒😋粟米同黑椒雞扒差唔多味,黑椒扒就惹味啲叉燒有驚喜,味道似叉燒(對素食者來說😂)呢款菠菜雲吞餡料好豐富,冇用彷肉,配其他假肉同麵食幾好,冇咁濟,推介😋上次黎食時聽到好多人想叫沙嗲牛肉,但就賣晒,今次俾我食到喇😁不過我就覺得唔似沙嗲牛嘅味,但配麵食都唔錯,因為湯底冇乜味嘅海帶芽應該點煮都好食,份量都多👍🏽🥣今日例湯係魚腥草湯,好多料嫁$35 蚊 三餸我覺得唔應該話素食者齋口唔齋心,知道自己食緊啲乜就可以了,間唔中來滿足下為食的心
📣由屯市行過黎唔洗十分鐘
⏰營業時間去到三點半,但打黎問下,可能四點半都仲開緊嫁

🍱小店有三餸飯配湯套餐,不過平時都食唔少了,今日想食車仔麵
車仔麵有好多素肉,非常吸引貪食嘅素食者,即係我喇😜

兩個人叫佐兩個車仔麵,每碗三餸
飲品日日唔同,今次有玫瑰蜜,老闆娘話新學識整嫁^_^

1️⃣沙嗲牛肉、粟米扒、自家製菠菜雲吞

2️⃣叉燒、黑椒雞扒、海帶芽

六個餸我最喜歡黑椒雞扒
😋
粟米同黑椒雞扒差唔多味,黑椒扒就惹味啲
叉燒
有驚喜,味道似叉燒(對素食者來說😂)
海帶芽應該點煮都好食,份量都多👍🏽

🥣今日例湯係魚腥草湯,好多料嫁

$35 蚊 三餸

• 叉燒