2010-07-30
五十四週月的紀念日,男友一早預訂了位~六時半的晚餐,我們準時到達待應十分殷勤,首先放下 menu有 set dinner、menu、wine list我們兩個人 order 了 一個前菜,一個日本A5和牛 ,一個意粉同甜品澳洲珍寶生蠔冷拼盆材料豐富而新鮮,重有海水圍真係新鮮到爆 ﹐D豪都好肥美A5日本燒和牛一碟有生食同熟食 A5係日本和牛最高ge等級 入口溶化 而且知方同肉的分佈好均勻 吾洗點醬汁 原味都已經好好食 需然要等但真係抵食 而且book臺前waiter都好親切甘解釋 黑松露帶子海蝦墨魚麵配龍蝦汁食完和牛後,waiter 先幫我們換碟,再落 order 叫廚房準備意粉即叫即整的味道十分好蝦不會 over cook,麵軟硬適中龍蝦汁初睇有點稀,但臨尾麵吸乾了汁就好有龍蝦味意粉味道好,可能因為落左好多黑松露同滿佈帶子吧 大大粒 好彈牙 最後還是受不了引誘,order 了甜品法式焦糖燉蛋&綠茶紅豆糕焦糖燉蛋好香的蛋味 用匙羹一不 香味迎面而來 食落口真係太好味啦 綠茶紅豆糕好香濃ge綠茶同紅豆味 兩種味道mix得好好 吾會食到紅豆味又食吾倒綠茶味需然食埋甜品但沒有加重胃的負荷卻為
六時半的晚餐,我們準時到達
待應十分殷勤,首先放下 menu
有 set dinner、menu、wine list
澳洲珍寶生蠔冷拼盆
材料豐富而新鮮,重有海水圍真係新鮮到爆 ﹐D豪都好肥美
A5日本燒和牛
一碟有生食同熟食 A5係日本和牛最高ge等級 入口溶化
而且知方同肉的分佈好均勻 吾洗點醬汁 原味都已經好好食
黑松露帶子海蝦墨魚麵配龍蝦汁
即叫即整的味道十分好
蝦不會 over cook,麵軟硬適中
龍蝦汁初睇有點稀,但臨尾麵吸乾了汁就好有龍蝦味
意粉味道好,
可能因為落左好多黑松露同滿佈帶子吧 大大粒 好彈牙
最後還是受不了引誘,order 了甜品
法式焦糖燉蛋&綠茶紅豆糕
需然食埋甜品但沒有加重胃的負荷卻為整頓晚餐畫上完滿的句號 GD!