2023-04-13 93 瀏覽
今日同三個朋友慶祝我升職,黎到呢間係銅鑼灣禮頓道既意大利餐廳,環境好好,岩晒朋友聚會呀!我地叫佐招牌卡邦尼巴馬臣芝士意粉🧀🍝呢個簡直係視覺味覺雙重享受呀!廚師首先拎佐一舊大芝士出嚟,然後就用火槍噴溶啲芝士,跟住再刮啲芝士出嚟再擺意粉落去撈勻,最後成碟意粉都充滿芝士,仲有意粉上面炒香既煙肉,真係勁香芝士味,意粉好稠身好掛汁,口感好好(^o^)之後叫埋1.2公斤美國德州USDA極佳級工骨牛扒($1288)🥩依個真係多人食先至開心,牛扒勁厚,薄切既話切到10-11塊,每塊都好鮮紅色,好新鮮,好嫩既牛肉,嚼勁好好,仲有脆脆既松露薯條,又有鮮甜既雜菜沙律,正到爆(=^x^=)最後叫埋甜品自家製經典提拉米蘇($98)🍨呢個係一杯上,但其實份量都唔少,勁重咖啡味,忌廉又好滑,超超超好食(^з^)