2019-02-11
新的一年 豬年,約埋一班朋友食個新年飯!其實真是好優惠,食個晚餐自助餐送一個簡單嘅下午茶 ,我覺得都係一個幾唔錯的選擇,話晒都係一間酒店 !今日唔算太滿座大約係八成入座,所以攞嘢食唔算太排長龍,地方亦都算整潔服務員收碟亦都很快 !剛坐下的時候服務員會先倒下一杯橙汁,外面亦都有飲品自取 ,都係咖啡奶茶檸茶 等!至於食物方面我仲以為有原隻龍蝦,原來是龍蝦沙律, 不過味道也算不錯,很清新 ! 師傅會將龍蝦拆肉再剪成細粒,然後配上牛油果、蟹籽及芒果等,龍蝦肉就不算太多,但係幾令人開胃 !冷盤方面 :加拿大雪花蟹腳、加拿大翡翠螺、凍海蝦、加拿大藍青口等!雪花蟹腳粗身大隻,肉質爽甜唔會太咸 ,而且會不斷 refill !至於生蠔方面有 :法國的Fine de Claire、美國的石蠔和紐西蘭太平洋生蠔,生蠔無限量供應, 但每次限取 2隻美國生蠔 !我自己就比較喜歡吃美國生蠔大大隻肉質比較甜幾creamy! 其他比較瘦少少,但肉質都很滑,比較富海水鹹鮮,但亦都十分之新鮮 !這個加拿大肉眼扒都幾好食肉質比較 嫩滑,唔會太乾 !都算吸引 另外,鐵板燒區供應著 香煎鴨肝配蘋果蓉、香草扒羊扒,等都不錯,鴨
冷盤方面 :
加拿大雪花蟹腳、加拿大翡翠螺、凍海蝦、加拿大藍青口等!
另外,鐵板燒區供應著 香煎鴨肝配蘋果蓉、香草扒羊扒,等都不錯,鴨肝也是十分不錯,
雖然沒有鵝肝咁滑但口感也是十分美味 !
甜品:D24榴槤巧製的榴槤拿破崙、榴槤泡芙 芒果拿破崙千層酥、鴛鴦朱古力軟心蛋糕、3.6
北海道牛乳蜂蜜奶凍等;特推甘香濃郁的抹茶慕絲蛋糕及芝士蛋糕
即切,有三文魚、八爪魚、吞拿魚、希靈魚等。
另外 ,仲有片皮鴨,外皮香脆,可自由添加青瓜、大葱和甜麵醬。鴨肉出爐後會有侍應拿著鈴鐺邊響邊走,通知大家可到外面拿取!