餐廳: 登打士茶餐廳
資訊:

餐廳:登打士茶餐廳 (油麻地)地址:油麻地砵蘭街105號地舖貓cafe就見得多,貓茶餐廳你又見過未🐈?油麻地砵蘭街有一間登打士街茶餐廳,餐廳主人養咗幾隻貓,吸引到我專程過去朝聖一下貓貓們🐱,中午時間嚟到都坐滿晒人😎叫快餐都係$48,仲要每日有唔同嘅選擇,就連每日嘅例湯都唔同,今日飲嘅喺冬瓜薏米豬骨湯🍲,超足料好入味,飲落亦唔覺加咗味精叫咗個乾炒牛河($48)同臘味生炒糯米飯($48),呢到嘅嘢食都幾有鑊氣🔥,乾炒牛河唔會好多油,每條河粉都好分明,唔會痴埋一舊舊;而糯米飯香得嚟仲加咗花生喺入面🥜,食起上嚟仲增加咗口感,我同朋友都覺得好掂🤤值得留意嘅喺餐廳唔同角落都有好多貓貓嘅元素,無論牆上、餐牌等都有,非常特別;不過有啲人喺餐廳外食煙🚬,食嘢果陣時不時會聞到陣陣煙味
餐廳:登打士茶餐廳 (油麻地)
地址:油麻地砵蘭街105號地舖

叫咗個
乾炒牛河($48)同
臘味生炒糯米飯($48),呢到嘅嘢食都幾有鑊氣🔥,
食起上嚟仲增加咗口感,我同朋友都覺得好掂🤤

2020-12-18
8 分鐘 (堂食)