餐廳: Royal Pantry
資訊:

2019-01-04 323 瀏覽
初嚟報到, 在九龍灣返工, 同同事一齊食飯, 唔到我選擇, 我唯有跟大隊啦。 一行七人去到依家叫 Royal Pantry 嘅餐廳食午餐。我哋早放食飯, 所以唔使等位。我叫咗一客<皇室秘製日式吉列豬扒拉麵豬骨濃湯> 價值$64元(九折後$58), 包基本熱餐飲, 我照舊, 都係飲一杯<熱奶茶>。呢個拉麵個名太長、太勁, 我都唔想再講多次。 個湯唔濃, 飲唔出有豬骨濃湯嘅味道及風格; 塊吉列豬扒好薄, 炸得好乾, 令我非常失望。麵, 唔算差, 但好普通, 跟一般茶餐廳嘅所謂拉麵冇分別。而個<熱奶茶>, 並非港式奶茶, 唔好飲。

我哋早放食飯, 所以唔使等位。

皇室秘製日式吉列豬扒拉麵豬骨濃湯

而個<熱奶茶>, 並非港式奶茶, 唔好飲。
2019-01-04