2008-03-10
見飲食男女早幾期介紹話魚生丼好好食, 今晚就同honey去食啦!2個人夜晚8點45分去到, 門口冇人招呼你, 入去問個日本經理拎位, 問你幾多位之後, 再問你有冇訂位! 冇呀? 出門口坐下先啦, 又話有客埋緊單, 我地等左10分鐘先有得入去. 點知入到去, 除左我親眼見走果班人張檯未執之外(一行10幾人, 好明顯係張大檯), 其餘係仲有4人檯既! 串到爆, 冇訂檯, 有位都唔俾你坐呀! 吹咩?!叫左雜錦魚生丼- ok, 魚生新鮮蔥粒吞拿魚腩丼- 垃圾!!! 垃圾中既垃圾!!! 佢竟然得大半碗飯, 仲要係充滿飯焦既飯, 食到honey痴晒牙! 食食下先敢同我講!我叫個經理睇下d飯焦, 佢say sorry之後話整番碗白飯過你食喎! 唔係嘛?? $150食飯焦? 仲要得果半碗飯!開頭都唔知佢碗飯份量少, 黎左我碗雜錦魚生丼之後, 就知咩叫一個天一個地啦!半生牛肉- ok既, 肉夠稔, 可惜冇牛肉味之餘, 俾果d酸汁cover晒! 見隔離檯埋單又計多左錢, 唉呢間真係我第一次食既貴價日本菜黑店, 都唔知係唔係知我地係中國人, 唔係日本人, 所以畢到飯煲底碗飯根本唔夠一碗,都俾我地食啦~!以後
叫左
雜錦魚生丼- ok, 魚生新鮮
以後唔洗錢都唔食丫! 唔好咁樣對我地d中國人呀! 不知所謂!