2025-01-09 410 瀏覽
今次特登揀咗週末下晝3點,果然唔洗點等位,15 分鐘左右入得~ nice~ 呢度啲壽司師傅好忙,一路即場手作壽司一路仲要叫賣,不過對於我呢的腦波弱嘅人好有效,聽到佢哋嘅是日推介即刻整返碟油甘魚同埋縞鰺(深海池魚)~油甘魚個樣頹頹哋但好有水準,油香十足~(反而縞鰺有啲失望)喺迴轉帶上面見到小肌,亮晶晶幾誘人~醋醃完嘅口味清爽~不過都係肥美嘅鰻魚更加得我心,下次可以挑戰厚條穴子~牡丹蝦唔錯,甜美而且口感細綿。柚香漬甜蝦反而比柚香漬搶曬甜蝦應該有嘅味道,食咗個寂寞磯邊炸竹輪好食!竹輪裹上加入海苔嘅麵衣用油炸起,香酥彈牙充滿海苔味~大人細路都鍾意炸京葱絲魷魚,魷魚滑溜加埋炸京葱絲偏重口味,醬汁有少少搶味但不失有趣嘅組合~ 期望最高嘅本鮪大拖羅有啲失望,雖然夠肥美但個筋真係粗線條到咬唔斷,食得狼狽又失儀。反而唔夠長鰭吞拿魚吸引另外個炙燒鰈魚裙邊好似欠點火候,迫唔到啲魚油香出嚟,食落油膩感比夠重,同埋無咗入口即溶嘅快感湯霜真鯛,首先淋上熱水軟化魚皮,再迅速放入冷水中魚皮緊緻~口感幾特別,但試完覺得還好啦,無乜翻兜嘅慾望...整體幾鍾意佢哋個壽司飯,唔會一舊飯又唔散~即場手作係特別加分嘅~ 有幾樣嘅

牡丹蝦唔錯,甜美而且口感細綿。
柚香漬甜蝦反而比柚香漬搶曬甜蝦應該有嘅味道,食咗個寂寞

磯邊炸竹輪

反而唔夠長鰭吞拿魚吸引

整體幾鍾意佢哋個壽司飯,唔會一舊飯又唔散~即場手作係特別加分嘅~ 有幾樣嘅魚都比手撕狼更加出色,不同同時間個價錢都貴30-40% 左右,所以叫起上嚟無咁隨心所欲(係窮呀...)
2025-01-04
15 分鐘 (堂食)
磯邊炸竹輪
  • 油甘魚