2009-08-14
同個同事FAREWELL去左呢間食LUNCH,12點先開仲要得30幾個位,好彩都訂到位,一行6人12:35到達。佢SET LUNCH得兩款,一是腸仔煙肉意粉,另一是雞扒,我地全部叫雞扒,有D配薯角,我就跟意粉..(佢地無得跟飯)。餐湯得一款,好快來到,綠綠的我都唔知係咩湯,不過幾好飲,夠CREAMY。另有D法飽,好普通的貨色。之後主菜好快來,普通西餐一塊扒旁邊有D意粉,不過我同同事都好出奇,就係D意粉少到出奇,得一執仔,直頭兩啖食晒,卷都卷唔起(因太少),講番塊扒,係雞骴扒,幾好味,OK滑但都幾薄下,碟野三扒兩撥已比我食晒,唔太夠呢。到野飲,呢個好好多,可叫特色野飲,我叫了MOCHA,同事叫了cappuccino,有D類似沙冰係入面,都好好味,另一位同事杯熱LATTE仲好大杯下,佢話好飲。就係咁傾下講下個LUNCH就食完啦。老實講成$60幾元一個LUNCH我會EXPECT再好食D,不過個環境係幾靚,坐得舒服,一班人傾計唔錯。不過D WAITERS就無咩笑容,同事D湯未飲完就想拿走。(係呢D算高級D的西餐廰,當侍應想拿走客人的東西前係咪應先問問?酒樓侍應都會啦)不過之後叫佢幫手影相都樂意
好彩都訂到位,一行6人12:35到達。
雞扒,有D配薯角,我就跟意粉..(佢地無得跟飯)。
餐湯得一款,好快來到,綠綠的我都唔知係咩湯,不過幾好飲,夠
再好食D,不過個環境係幾靚,坐得舒服,一班人傾計唔錯。
廰,當侍應想拿走客人的東西前係咪應先問問?酒樓侍應都會啦)
不過之後叫佢幫手影相都樂意.......
聽同事講佢地個朱古力金字塔唔錯,但我地無叫。