2010-05-15
見到d度有好多朋友仔話呢間酒樓唔錯,所以今日放左工就同媽咪黎試下。媽咪大約13:35已在等位,我就13:55左右先到,我黎到等左一陣好快就有位了,我們被安排坐在2樓,我自己就喜歡地下個層,因為行過時,覺得涼d,,我地仲要坐係射燈下,所以就比較熱。我問媽想食咩,佢就只掛住睇價錢,小點都要16蚊,嘩~~是旦叫2碟小點就好了。第一碟:牛仔骨,其實我都覺得妁 好味的,不過媽又說,呢碟野廿幾蚊,梗係唔值啦第二碟:BB鴒:呢碟38蚊,唔算貴,不過味道唔太好第三碟:羅漢齊湯麵:呢碗28蚊,我同媽每人有2小碗,不過味道就只能用個怪字形容因為亞媽不停說貴,所以我地就食左呢3樣野,加埋2位茶錢埋單係117.7大元。不過我諗都應該唔會有下次的了,因為除左價錢外,其實味道都唔係咁好再加上我同亞媽都唔知係個位置問題定係D侍應有癮,我地2個簡直係瘋狂比佢地撞同踢到,本來未黎試之前諗住下個月父親節加弟弟生日,想黎呢度食飯,但而定都係考慮第2間了。
第二碟:BB鴒:呢碟38蚊,唔算貴,不過味道唔太好