2024-01-11 58 瀏覽
大埔八號花園新開一間米線鋪環境清靜,唔使等位就可以入座,裏面主打都係雲南麻辣嘅食品,同出邊一般嘅米線舖都係可以選擇辣度,不過店裏牛眼𦟌粉都好出名,同埋主打食品絕無添加味精,所以比較健康👍🏻我就選擇咗牛𦟌粉同埋三鮮粉、小食揀涼拌海帶絲、紅燒牛腩,嘢飲就係桂圓紅棗茶好滋音😂牛𦟌粉:$60牛𦟌肉質唔韌,幾好咬口,唔太差既三鮮粉:$70有扎肉,店主自己手打自製,咬落去好爽口唔錯,同埋都好足料,兩碗麵都嗌得清清地,本人唔食得辣,所以都係嗌清湯,如果鍾意食辣嘅加辣會好食啲紅燒牛腩:$75紅燒牛腩好濃嘅腩汁,肉質唔太韌,食落去好濃厚嘅腩汁呢樣好推薦,而海帶絲就比較辣,食少少已經覺得好濃厚嘅辣味出晒嚟,我就覺得麻麻地桂圓紅棗茶滋陰補血杞子同埋紅棗好滋補仲有好多桂圓好多肉清甜📍地址:黔滋味 (太和)太和安慈路2號八號花園第二座地下3號舖
牛𦟌粉:$60
牛𦟌肉質唔韌,幾好咬口,唔太差既

三鮮粉:$70

紅燒牛腩:$75
桂圓紅棗茶滋陰補血杞子同埋紅棗好滋補仲有好多桂圓好多肉清甜

📍地址:黔滋味 (太和)
太和安慈路2號八號花園第二座地下3號舖