2020-01-23
每次行朗豪坊都一定會入黎呢間野睇包🥐就算唔買 黎聞下陣味都好過癮😚之前買過一set牛角包食🥰超高質!!酥皮做得超鬆化 仲好香嘅牛油香🧈佢其他包都做到好鬆軟!!-呢間野成日都會有promotion🤩啲包去到四五點倒嘅時候就會平賣🤤蛋糕好多時都會買一送一/有陣時就買二送一😍所以相當抵食!我成日經過都會買幾件❣️-紐約芝士蛋糕🧀唔係誇張~但係呢間嘅cheesecake係我食過最好味嘅🥰口感相當實在!芝士味好rich 味道唔會太甜 帶點酸😚酸甜度配合得啱啱好💓最欣賞係佢個餅底👍🏻好鬆散好脆身 好明顯係冇落好多牛油🧈咁樣健康啲 口感都豐富啲🤤我個人比較鐘意呢種口感嘅餅底 好似食緊餅乾碎🍪有啲似木糠嘅感覺😋不過你地可能會覺得乾左啲~-Bloody Berry🍓佢係蛋白海綿蛋糕同埋雲呢拿mousse一層一層隔住🍰同埋有少少紅桑子醬😛佢個mousse味道比較淡 因為蛋糕都幾甜 所以個味道都可以叫做Balance番~但係佢mousse嘅份量多過啲蛋糕 食落都幾溜😟同埋佢個蛋糕比較濕潤~所以夾埋一齊食 似係就咁食緊忌廉😣-Red velvet cake❤️呢舊都係Cream cheese同埋紅絲絨海棉蛋糕層層
紐約芝士蛋糕🧀
Bloody Berry🍓
Red velvet cake❤️
呢舊都係Cream cheese同埋紅絲絨海棉蛋糕層層隔住🙈不過呢舊就相對冇咁溜🤣雖然佢都係啲creamcheese多過蛋糕~呢個味道冇咁甜😛個蛋糕口感都乾身少少🤫所以食落感覺良好啲🤭
買一送一其實除翻開$20都唔洗就有一件😋同埋佢蛋糕都幾厚身 將佢切開一半 變兩舊都仲得🤣所以雖然佢味道我唔太鐘意(除咗舊芝士蛋糕)🤩但係佢賣相好靚 買八舊唔同款切一個wholecake 仲平過出面啲西餅鋪😚所以其實性價比都中上~