2022-04-21 46 瀏覽
我係超鍾意食日本餐嘅人,基本上三餐入邊有一餐走唔甩都係日本菜。香港嘅Omakase我都試咗接近七成,今次嚟到呢一間開咗大概半年嘅日本店試吓,估唔到佢仲有廚師發板添,而且價錢唔係好貴,今次發現咗呢間咁好味嘅餐廳,真係執到寶了。因為嘢食咗好多,所以我就揀咗幾款我鍾意嘅介紹俾大家,食物次序係我最鍾意💓嘅排先。岩手縣廣田灣生蠔💓💓💓💓💓呢個生蠔真係大愛,淨係睇到佢閃閃新輝嘅金箔,就好友打卡嘅感覺,而且仲係好大隻添,超有海水味。中拖羅 大拖羅 💓💓💓💓💓佢哋唔同嘅分別就係在於油脂唔同,大拖羅嘅油脂會比較多,肉質澄白色。中拖羅就會比較着重口感,魚肉味比較香。帆立貝壽司 💓💓💓💓壽司上邊配上左海帶,海帶係有少少鹹鹹地,帆立貝肉質好甜,夠新鮮。成個配搭可以就咁食唔需要任何調味。明太子白蝦壽司💓💓💓💓呢個配搭好特別,白蝦壽司好新鮮,蝦嘅肉質超級彈牙,配上鹹鹹地嘅明太子,唔需要點豉油食都好夠味。

岩手縣廣田灣生蠔💓💓💓💓💓

中拖羅 大拖羅 💓💓💓💓💓