2019-05-03 75 瀏覽
前幾日同個舊同事聚舊,佢帶我來食呢間幾有情調,私隱度高嘅餐廳。 話說果日仲撞到明星,侍應好貼心咁將窗簾拉低每位$298起,想食豪d可以再加錢upgradeStarter: 西班牙黑毛豬拼盤36個月大的黑毛豬,原來係來自呢間餐廳的自家農場 西班牙黑毛豬。唔好睇佢個樣以為係Parma ham, 其實食落味道同Parma ham完全唔同, 呢款黑毛豬味道濃d, 脂肪冇咁多冇咁油膩,咸香味重d 蒜蓉多士外脆內軟,好香蒜蓉味。雖然同黑毛豬一齊食會蓋過黑毛豬嘅味道,但係又有另一種風味。香煎刺身級珍寶北海道帶子配鮮茴香+$88作為配角嘅茴香,加左少少青檸, 味道幾fresh。北海鮮帶子因為係刺生級別 , 所以就咁煎香個面,入面唔係全熟,咁樣處理真係幾好食,肉質滑而且嫩。香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦+$88用黑毛豬嘅油去煎香d虎蝦,再加埋煎到乾身帶脆的蠟肉腸去炒, 呢碗虎蝦真心好香口,咸香得黎又唔會太咸, 虎蝦份量好多。湯:Zucchini Soup意大利青瓜湯 湯加左洋蔥、西班牙火腿去調味,幾特別,隱約飲到瓜嘅味道,但又唔算清淡。配菜任食: 黑松露薯條,沙律薯條現炸,比較粗身,食到薯仔味,

每位$298起,想食豪d可以再加錢upgrade
Starter: 西班牙黑毛豬拼盤

香煎刺身級珍寶北海道帶子配鮮茴香+$88
作為配角嘅茴香,加左少少青檸, 味道幾fresh。

香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦+$88

湯:Zucchini Soup意大利青瓜湯

配菜任食: 黑松露薯條,沙律
薯條現炸,比較粗身,食到薯仔味, 外皮仲係脆同熱嘅。 沙律係女士恩物,我舊同事refill左3次。廚師加左意大利醋去調味,清淡但又可口。

燒濕熟成美國牛肩
牛肩肉薄切上碟, 每一片熟度都剛好,肉質幾嫩口,本身調味唔多,但可以點一點旁邊的source, 帶有微微的酸甜味,幾好食!

加拿大豬鞍扒
要整好食嘅豬鞍真係要掌控好火候,我鐘意食嘅豬鞍係要帶有微微粉紅色的。呢款豬鞍雖係全熟,肉質都算爽,有點肉汁。

甜品: cheese cake
份量岩岩好,食完唔覺太甜或太膩,滿足!