2022-12-19
朋友👱🏻♀️約我喺灣仔食飯,佢話要帶我去一間打卡一流嘅地方🤩,食物仲好美味😋,有朋友帶去好地方,咁我就梗係開心樂意應承啦😆叫咗兩個晚餐,晚餐加 $18有餐湯,呢日餐湯係「菠菜湯」,裏面有打碎咗嘅菠菜蓉,幾 creamy 🤩$138 嘅「阿根廷🇦🇷紅蝦刺身🦐配蕃茄沙沙🍅多士🥪」:阿根廷🇦🇷紅蝦刺身好新鮮,肉質結實😋,配埋脆脆哋嘅多士🥪加沙沙蕃茄粒🍅,開胃好味😋$188 嘅「照燒比自魚柳伴香草蕃茄」:比自魚柳🐟有三大塊,煎香咗😁,仲有份量好多嘅配菜包括薯蓉🥔、西蘭花🥦等$258 嘅「香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁」:有骨豬鞍扒🐷🥩厚切,大塊又多肉,真係重量級食得好飽🤩$98 嘅「花見🌸Hanami」:賣相靚靚🤩,啫喱半透明裏面有花🌸🌺,所以叫「花見」,其實裏邊包括咗Rose Jelly, Almond Crumble, Lemon Cheesecake 🤩$118 嘅「富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu Fuji Shibazakura Festival - Marukyu Koyamaen Matcha Tiramisu」:模仿富士山🗻,外型趣緻,山頂仲有個「鳥居⛩️」🤩;其實材
$118 嘅「富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu Fuji Shibazakura Festival - Marukyu Koyamaen Matcha Tiramisu」:模仿富士山🗻,外型趣緻,山頂仲有個「鳥居⛩️」🤩;其實材料包括:小山園綠茶,Mascarpone芝士,焙茶手指餅😋
$52 嘅 ULURU ROSE TEA HOT:有清新淡淡嘅玫瑰🌹香味🤩
$52 嘅 TIRAMISU COFFEE HOT:裏邊有ESPRESSO, TIRAMISU SYRUP, CHOCOLATE, MILK, CHOCOLATE SAUCE;甜甜哋有朱古力味又有咖啡香味😋
呢度所有食物份量都好大,食得朋友👱🏻♀️同我都超飽,真係大滿足🤩