2021-04-22 139 瀏覽
豆腐花一定要滑,食完個口唔鍾意有澀味。仲有碗豆腐花唔鍾意賣果個人不到碎濕濕同散收收。呢間好滑豆腐花只係8蚊碗,仲有唔同口味嘅豆漿。市區都可以買到好味腐乳,忍唔住第晚已經腐乳撈飯,仲撈咗兩晚,如果你唔鍾意腐乳就唔會明點解咁開心🤣 腐乳唔係只有咸味,係一種特別嘅香味加咸味。呢樽腐乳沒有苦味,軟硬度適中。揀咗辣腐乳,辣度亦溫和。豆腐花除咗滑口,介紹幾樣啦…唔hard sell喇冰糖豆腐花微甜嘅冰糖,味道更能吃出豆香。甜味唔會殺喉薑汁豆腐花聽說有風唔覺得薑辣,究竟係咪我有風呢🤣薏米白果豆腐花呢個配搭第一次食,重點薏米煲得夠軟身,咬口不錯。 朋友就喜歡,我覺得口感複雜左小小。紅豆沙豆腐花長輩搶手系列,紅豆沙起沙㗎,好足料,有連子,豆又林,無乜牙老人家表示good。黑芝麻豆腐花芝麻糊仲有分明夥粒,但係滑脫脫的,仲好香芝麻味道添花奶豆腐花桂花冰糖豆腐花 我好鍾意飲豆漿,呢度豆漿唔太甜,味道有得揀,貪新鮮試新口味,薏米豆漿、燕麥豆漿淨飲豆漿唔夠飽,試試呢兩款,都幾創新,不過唔可以飲太急材料會卡住樽口,證明幾足料。無糖豆漿少糖豆漿
呢間好滑豆腐花只係8蚊碗,仲有唔同口味嘅豆漿。

豆腐花除咗滑口,介紹幾樣啦…唔hard sell喇

冰糖豆腐花
微甜嘅冰糖,味道更能吃出豆香。甜味唔會殺喉

薑汁豆腐花
聽說有風唔覺得薑辣,究竟係咪我有風呢🤣

薏米白果豆腐花

紅豆沙豆腐花

黑芝麻豆腐花
芝麻糊仲有分明夥粒,但係滑脫脫的,仲好香芝麻味道添

花奶豆腐花

桂花冰糖豆腐花