2010-05-02
成日撘車路過,見到門面唔太差,一直都好想試下。首先要講下d menu,一份份散收收,好多個套餐menu,仲要比埋份情人節套餐menu我,但今日係五一勞動節啵。由於套餐非常唔吸引,所以決定散叫。我同2個朋友叫左兩份花之戀($35/2件),一客鱆紅魚刺身($99/5塊),一客甜蝦刺身(around$50/5隻),一客蔥TORO卷($60/6件),sushi($35/8件)。花之戀幾大舊,但d三文魚偏薄,味道唔新鮮;鱆紅魚刺身夠厚。蔥TORO卷就好唔掂,好似平時食o個d青瓜卷咁,勁細舊,入面得少少所謂蔥TORO,零鮮味。d sushi更加慘不忍睹,o係jusco買o個d仲好味過佢。o係呢間食野,基本上係焗你食高價野。高價野質素都OK,但d平d既就好垃圾,再平都唔覺得抵。3個人埋單$300sth,以咁既價錢,o係其他地方已經可以食到d整體中上既日本菜。