2023-05-12
1993 瀏覽
.話說好似已經好一段日子 冇同大家介紹過我哋學校嘅嘢食… 呢一個係我之前影低咗 但係我唔記得咗..😂 所以其實我已經唔記得咗個價錢🤣 不過唔緊要 我仲記得個味道 因為呢排唔知點解成日都會喺學校飲茶😂😂本身就冇話特別諗住喺呢一度介紹 😗😗因為好似唔係個個入到嚟咁🥹🥹但係好多唔係讀理工大學嘅朋友 😂😂😂同埋中同 都對於理工大學嘅茶樓 好好奇 個個都叫我喺度介紹一下..😂.🐷奶皇包 👅8/10佢哋嘅奶皇包都算係幾好好食 而且中間係流心嘅🤤 味道唔錯不過我啲同學就慘了 有一個同學諗住搣開個包 點知裏面嘅流心 … 💥 另一個同學超級無辜… 最慘係個同學着住白色衫 件衫變咗一達達黃色😂😂😂.🐷馬拉糕 👅7.5/10我會話係正正常常嘅味道囉 其實我自己就唔係特別話超級鍾意食馬拉糕 所以如果係我自己去飲茶就唔會食 同埋好似又要專登夾開幾個人分開來食好麻煩.🐷叉燒腸 👅8/10呢度啲腸粉都算係幾滑身😂 裏面都足料🐷 而且碟叉燒腸切好咗一件件 成埋人一齊食好方便.🐷蝦餃 👅7.5/10其實佢個味道係值得8分 不過我覺得佢真係幾貴下😂 得四粒 成枱人分唔晒 好彩我先下手為強食咗粒😗😗🤪🤪 有冇人可以話我知點
🐷奶皇包 👅8/10
佢哋嘅奶皇包都算係幾好好食 而且中間係流心嘅🤤 味道唔錯
🐷馬拉糕 👅7.5/10
🐷叉燒腸 👅8/10
🐷蝦餃 👅7.5/10
其實佢個味道係值得8分 不過我覺得佢真係幾貴下😂 得四粒 成枱人分唔晒 好彩我先下手為強食咗粒😗😗🤪🤪 有冇人可以話我知點解而家啲蝦餃咁貴
🐷(唔記得咗確實名字) XX煎鮮魷 👅7/10
個人認為就真係麻麻哋嘅 魷魚就真係得嗰幾塊😂😂 我呢啲吃貨 一個人食都唔夠食😂 味道亦都係好普通 毫無特別可言 可惜嘅係佢價錢我記得唔平…😂
🐷燒賣 👅8/10
真係正正常常幾好食咁樣囉 詞窮嘅我諗唔到點樣形容 因為真係周圍茶樓都食到嘅味
🐷山竹牛肉球 👅7.5/10
口感的確唔錯 唔會實答答咁樣 不過牛肉嘅味道就唔係真係好濃郁(雖然預咗)