2021-07-16
這間pancake🥞店, 我相信愛吃pancake的愛好者不會陌生. 當晚在K11附近吃過晚飯後, 再到此店吃甜品. 晚上約8時左右, 毋須排隊入座, 自己scan QR code自助落單. 這店設有最低消費, 每人只少叫一份甜品/一杯飲品我們叫了抹茶鮮奶咖啡, 焦糖蘋果梳乎厘班戟, 意大利芝士咖啡班戟&北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲.抹茶鮮奶咖啡 有靚靚的拉花, 味道不過不失焦糖蘋果梳乎厘班戟班戟夠蛋香味, 有雲呢拿雪糕球, 3片蘋果肉&幾粒合桃. 班戟面上灑上肉桂粉, 味道稍為突出. 不過放耐一點, 班戟已經謝了般😐 加上份量只得兩件偏少意大利芝士咖啡班戟咖啡味濃郁, 不過pancake不鬆軟, 口感一般北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲牛奶軟雪糕, 有幾粒焦糖香蕉肉, 內都是忌廉, 朱古力慕絲, 士多啤梨果醬, 有少少可可脆脆. 口感欠奉, 味道一般, 食到一半已經不想吃下去😕本人覺得這間的甜品質素退步了, 加上份量偏少/偏細. 每人至少叫一份甜品/飲品, 覺得價錢偏高, 性價比低
抹茶鮮奶咖啡
有靚靚的拉花, 味道不過不失
焦糖蘋果梳乎厘班戟
意大利芝士咖啡班戟
咖啡味濃郁, 不過pancake不鬆軟, 口感一般
北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲