2023-09-24
最近有朋友極力推薦一間日式洋食樓上café及餐廳,名 relish ♥️ 它位於塘鴻圖道63-65號鴻運工廠大廈5樓B號舖😆 餐廳環境佈置簡潔,充滿森林木調色彩🤎 空間十分寬敞! 坐得很舒適😆我們要了晚市Dinner set, 已包前菜,餐湯,主菜同是日甜品,飲品就加配。先來的Welcome drink :Lemon Ginger Fizz🍋顏色好靚💛酸酸甜甜好開胃👍前菜揀咗明太子大蝦吞拿魚他他茸脆米通田園沙律🥗 隻蝦🦐好彈牙,下面嘅米通好脆,夾埋tuna tata一齊食,口感豐富😉 另一個是醬油烤北海道豬腩伴烤茄子蓉、雞髀菇、油浸乾蔥肉和日本技豆😋 豬腩充滿油脂,炆得很軟滑又好味👍 干邑龍蝦湯真係好香濃! 仲有蝦肉係入面,份量不少又好好飲💯 主菜之前又送上Refreshment tea😀 用上的是台灣高山茶,茶味清新,給清清口食主菜,真的貼心♥️主菜是香煎智利白鱈魚伴甜椒野菌鮮茄蓉燴大蜆和香草鴨油烤薯仔,魚肉很嫩滑多汁又唔會油膩,配埋大大隻的蜆和鮮茄蓉,超搭配👍另一個主菜是鹿兒島A4 和牛,要了5成熟! 牛肉味濃😆,入口即溶同又多汁😋同埋好多配菜,都係新鮮的食材!超精采👍 最後
另一個主菜是鹿兒島A4 和牛,要了5成熟! 牛肉味濃😆,入口即溶同又多汁😋同埋好多配菜,都係新鮮的食材!超精采👍 最後甜品是抹茶紅豆卷蛋糕🥧抹茶味香濃,奶油絲滑!飲品要了Dirty 咖啡和薑柚子檬檸特飲🍹都是水準之作😀
餐廳由擁有多年酒店餐飲經驗的大廚主理,食物質數很高,相對於價錢唔貴!環境舒適,店員友善!真的值得向大家推薦😘