1K
2016-08-10 760 瀏覽
同朋友慶祝升職,想搵個地方吃餐好,當然有好多選擇,但想搵個近自己住嘅地方就較少,今次幸好有佢!望望餐牌,店員推介兩個set,有set 叫一於叫晒兩個 A set$288 同 B set$288兩個set 有齊不同嘅最時令刺身,最重要係有海膽!一上枱已經贏了,靚靚嘅排放!最淡味開始,當然已急不及待嘅我先來個純海膽入口!味道鮮甜!旁邊有脆身紫菜,可加飯在紫菜上後加埋海膽個入口!個人認為單吃海膽開心好多!另外在刺身拼盤上重有好多美味嘅鮮刺身,肥拖羅入口個D 油份即時在口中滲出,太美味啦!三文魚同吞拿魚亦非常鮮味!跟住嘅壽司拼盤亦非常好味!如唔講重以為係係壽司店吃緊!再望望係一間bar!師傅嘅手藝,食物嘅水準,真難得!看見一供有七件不同款式,最令人回味就一定係個件肥美嘅三文魚壽司!而其他亦非常新鮮美味!另加多一件海膽玉子$88,海膽同樣鮮味,加埋甜美嘅玉子正!重有重點海膽甜筒$48,最頂係蟹子中間有海膽而下面重有塊三文魚,入口彈牙嘅蟹子,加埋香滑鮮甜嘅海膽,肥美嘅三文魚,簡直就係多重口感!芝士燒扇貝$28燒得好香,配埋大大隻爽口彈牙嘅扇貝肉正!今晚要慶祝,當然少不了飲杯啦!就叫了今期限定嘅富士
望望餐牌,店員推介兩個set,
另加多一件海膽玉子$88,海膽同樣鮮味,加埋甜美嘅玉子正!
芝士燒扇貝$28
燒得好香,配埋大大隻爽口彈牙嘅扇貝肉正!
今晚要慶祝,當然少不了飲杯啦!
就叫了今期限定嘅富士高砂梅酒香檳$328
入口清香,唔係好飲得嘅我都飲了差不多兩杯!
重有好香梅味,帶少少甜,真係好易入口!
真係好開心,可以係大埔有咁好質素嘅餐廳!
朋友滿足之餘,自己又食得開心!