2024-11-30
-前排第一次去沙田馬場,原來每逢賽馬日🐎 都會幾熱鬧,有唔同餐廳可以book 一路食一路喺看枱睇比賽😛 有啲餐廳係開放俾public,有啲係for馬會會員only~ 有啲西餐/中餐廳咁,馬會網站有介紹同book 位system 😙而呢間semi buffet就係大眾都可以book嘅,有自選main course,出面都有沙律吧、bakery、刺身、西湯、甜品等等😉 $880/ 2人枱Main course: 蘑菇🍄🟫威靈頓伴青豆、燒紅洋蔥及甘荀 🇩🇪燒脆皮豬手及烚維也納腸、酸椰菜及薯蓉配德國芥末 (+$60) Beverage package:各式汽水/果汁/礦泉水/精選啤酒 (+$100) or葡萄汽酒/精選白酒/精選紅酒/精選啤酒/各式汽水/果汁 (+$195) 餐廳內有好多部電視直播賽事,亦都有投注嘅counter,外面露台可以睇到賽事幾有feel 食到一半有賽事可以出去睇吓🥳 野食方面都幾唔錯,main dish 有5款選擇,仲有三文魚柳/燒安格斯牛肋肉/印度咖喱嘅,威靈頓蘑菇係vegetarian 嘅 雖然配材唔岩我嘅口味,但威靈頓酥皮好酥脆熱辣辣、入面嘅大啡菇同醬料都好
$880/ 2人枱
Main course:
蘑菇🍄🟫威靈頓伴青豆、燒紅洋蔥及甘荀
Beverage package:
各式汽水/果汁/礦泉水/精選啤酒 (+$100) or
野食方面都幾唔錯,main dish 有5款選擇,仲有三文魚柳/燒安格斯牛肋肉/印度咖喱嘅,威靈頓蘑菇係vegetarian 嘅 雖然配材唔岩我嘅口味,但威靈頓酥皮好酥脆熱辣辣、入面嘅大啡菇同醬料都好juicy😙
德國豬手好有驚喜,真係好脆皮,豬手肉都好入味同唔會太乾身,薯蓉好creamy,香腸都好高質😍
甜品款式幾多,刺身都唔錯🥰
就算平時我哋冇睇賽馬,都可以試吓呢間野食同埋周圍行下感受氣氛🤩
📍喜馬當先
沙田馬場第二座看台2樓