2023-10-30 46 瀏覽
朋友知我鍾意花花💐所以特別帶我去一間叫做「就是偏偏喜歡你」嘅餐廳。只係聽個名都覺得好浪漫💕上到去餐廳,裝修風格果然滿溢少女心,以花花為主題,周圍都充滿仙氣,從花牆到餐廳內嘅鳥籠座位,處處都係打卡位。我哋點咗兩份$288元嘅四菜套餐,包括湯🥣、沙律🥗、主菜🍝、甜品🧇同飲品🍹。南瓜湯一上枱已經令我哋「嘩!」咗一聲,因為簡單嘅餐湯都配上南瓜子,忌廉同乾花,賣相精緻💖店員仲好細心咁提醒我哋D湯好熱。🍝拿破崙蕃茄海蝦意粉,有四隻彈牙大蝦🦐,蕃茄醬汁🍅香濃,意大利煮得啱啱好,煙煙靭靭,掛滿醬汁,仲有好多新鮮車厘茄添!🍝香草忌廉煙三文魚意粉,醬汁融合咗香草嘅芬芳同忌廉嘅濃郁,煙三文魚嘅煙燻風味與鮮嫩嘅質感相結合,給予意粉獨特嘅口感。🧇招牌粉紅甜心心💖 粉紅色窩夫顏色可愛,酥酥脆脆,上面灑滿糖霜同朱古力醬,仲有一球軟滑嘅雲呢拿雪糕,完美組合。餐廳每一道菜嘅製作都非常用心,環境舒適悠閒,仲有一隻好可愛嘅兔仔🐇可以買糧食餵飼。用餐之後,我明白點解餐廳叫做「就是偏偏喜歡你」,因為餐廳實在集合晒會令人喜歡嘅優點💕

南瓜湯
香草忌廉煙三文魚意粉