2019-11-11 31 瀏覽
西環有一間西餐廳入邊嘅裝修非常特別,有一排係以釀酒平瓶擺放喺店舖當眼嘅位置,而呢啲絕對唔係裝飾品,而係真係釀酒嘅地方,可以咁近距離見到釀酒嘅語氣,真係特別興奮嚟到呢度絕對唔可以錯過嘅係呢七杯嘅手工啤酒,味道由淡至濃,顏色亦都好似特意排列過,作為餐前酒,亦都係唔錯嘅選擇主食方面我哋叫咗Umami Carbonara,呢個卡邦尼意粉面頭鋪滿蟹肉、三文魚子、巴馬火腿,鮮甜嘅蟹肉同埋吹波波嘅三文魚子令到呢個意粉好有層次另外我哋叫咗barramundi,呢一個係一個煎魚,魚皮煎得非常香口,而且魚肉更能夠保持最嫩滑水平,旁邊更有檸檬汁可以自由配搭,個人推薦加入檸檬汁,因為檸檬能夠帶出魚的鮮味!之後我哋仲叫咗一客steamed mussels,呢一個青口份量真係超級多,超過10多隻青口喺入邊而且後面更配有法式麵包 甜品方面我哋揀咗法式焦糖燉蛋,呢個甜品真係好吸睛,因為店員會將乾冰倒入甜品的碗內,當乾冰揮發的時候呢一個場景同仙境一樣,就係打卡嘅好時機呢度嘅食物質素相當唔錯,如果再有機會我都想再嚟品酒同食晚飯

呢度嘅食物質素相當唔錯,如果再有機會我都想再嚟品酒同食晚飯