2018-09-30 116 瀏覽
去apm行完街, 朋友話帶我去附近有好嘢食, 佢話信我啦, 原來我哋去 Go Inside Kitchen, 個名好貼地, 講明係" 入廚得食" , 我好期待吖! 餐廳喺工廈樓上, 採用開放式廚房設計 ,令到厨師同客人產生互動,更加投入!呢度有set dinner食,仲好豐富吓, 有沙律、餐湯、主菜、甜品同埋茶啡。 沙律可以3揀1, 主菜5揀1, 甜品3揀1 …朋友叫我冷靜冷靜, 佢話因為飲完下午茶,依家仲未好肚餓 ,所以保留權利,下次先試 set dinner, 今次就叫住 a la carte (單點) 食住先啦! 我哋叫咗兩個前菜, 第一個係巴馬火腿伴蜜瓜田園沙律, 咸香味嘅巴馬火腿同蜜瓜向來都係絕配, 再用埋無花果黑醋汁嚟提鮮, 無敵呀!另一個前菜係法式芝士煙肉焗蠔, 如果你係芝士控,一定冇失望, 厚厚嘅軟芝士包住煙肉絲,鋪滿喺蠔上面再焗到金黄色!主菜係墨魚汁鮮蝦意大利飯, 黑卒卒嘅墨魚汁同埋墨魚粒鋪滿飯面, 我鍾意個飯嘅質感, 食落口煙韌之中有頭。 我哋兩個食完個口黑掹掹 ,個樣好搞笑!原來Go Inside Kitchen係間聾健共融嘅社會企業, d待應姐姐好好笑容有
, 我好期待吖!

巴馬火腿伴蜜瓜配田園沙律

巴馬火腿 parma ham

法國芝士煙肉焗蠔

墨魚汁鮮蝦意大利飯

原來Go Inside Kitchen係間聾健共融嘅社會企業, d待應姐姐好好笑容有禮貌! 我哋七點鐘埋單,開始已經有好多枱客,形形式式,有朋友聚會、 屋企開餐、 小情侶拍拖…… 可能大家覺得喺呢度既可以享受美食, 又可以支持聽人人士就業,發揮正能量!

2018-09-29
巴馬火腿伴蜜瓜配田園沙律