2022-09-27
又到咗燒肉時間🔥話說尖沙咀Beefar's最近新出咗個二人套餐,意想不到地咁豐富咁多嘢食,質素仲好好,都幾推介一眾牛魔王去試下😛• Beefar's嚐味菜單二人套餐 $1780• 甲羅燒(兩隻) +$108• 海膽三文魚子和牛刺身 +$138由前菜開始已經好豐盛!海膽薩摩牛軍艦將兩種高貴食材擺埋一齊,和牛軟滑無筋,加上新鮮香甜嘅海膽認真無得輸!唔夠喉嘅可以加配海膽三文魚子和牛刺身,多咗三文魚籽嘅加持成件事更完美。珍寶帶子刺身蟹肉味噌三文治其實係將肥厚嘅帶子夾住蟹膏蟹肉,鮮味十足。仲有和牛芝士他他壽司,油脂味特別香,好食😚極上牛肉濃湯感覺偏向韓式風味,飲落帶點微辣幾舒服同暖胃,而且仲有好多牛肉喺入面,夠足料。之後就有一口和牛西冷天婦羅,用咗西冷位肉味較出,外脆內腍,配埋蜜糖芥茉醬幾夾。喺食燒肉之前,有牛油果海鮮沙律打下底,之後就輪到主角登場✨先上枱嘅燒肉拼盤,有齊鹽燒牛舌包、稀少部位四款(羽下,三角腩,貝肉身,腿三角)、4%奇蹟之牛極上牛柳扒。厚切牛舌夾住大量蔥花,風味特別。平時較少見嘅稀少部位都可以喺度食到,小編最愛腿三角,係油脂同肉味最濃厚嘅部分。最後燒埋牛柳扒,肉質係數一數二咁鬆軟
• Beefar's嚐味菜單二人套餐 $1780
• 甲羅燒(兩隻) +$108
• 海膽三文魚子和牛刺身 +$138
先上枱嘅燒肉拼盤,有齊鹽燒牛舌包、稀少部位四款(羽下,三角腩,貝肉身,腿三角)、4%奇蹟之牛極上牛柳扒。厚切牛舌夾住大量蔥花,風味特別。平時較少見嘅稀少部位都可以喺度食到,小編最愛腿三角,係油脂同肉味最濃厚嘅部分。最後燒埋牛柳扒,肉質係數一數二咁鬆軟仲好Juicy💦
甲羅燒拌入蛋漿後燒熟,香氣四溢!
壓軸仲有4%奇蹟之牛極上西冷,已事先以壽喜燒汁調味,油脂非常甘香,真正做到入口即溶,點埋蛋汁一齊食就更加滑溜🤤
食完燒肉仲有日式冷素麵同甜品嘅最中餅,今次真係捧住個肚走,呢個Quota係用得值嘅🤰🏻
• 破曉龍舌蘭 $58
• 烏克麗麗 $48