2020-11-26 45 瀏覽
天天海南雞,一早已經久仰大名,知道係新加坡過黎既過江龍,今日就去試一試啦天天海南雞飯有幾間分店,今日就黎幫襯比較近我既沙田分店,位於新城市廣場,十分方便我黎到既時間已經係晚上9點,不過都仲有吾少客人,果然超人氣餐牌厚到好似一本雜誌咁,超級多選擇,對於選擇困難既我黎講,真係十分頭痛。但店員話所有雞已經賣晒,好失望,試吾到海南雞,不過吾緊要,其他食物都好吸引呢到用既茶具好精美,而且茶香撲鼻,水滾茶靚叫左一個天天石鍋松露咸蛋雞油飯,份量十足,岩晒我呢個飯桶咸蛋整成咸蛋碎,食果時先倒落去。飯好乾身,而且粒粒分明,雞油味好香,配合埋咸蛋同松露,成個飯好滋味呢個龍王3.6勁有氣勢,食落果然好驚喜,鮮甜既龍蝦肉再加上3.6牛乳蛋白,香濃既牛乳味令龍蝦既鮮味更提升,龍蝦肉爽口彈牙,點埋個酸辣汁同樣出色,而且龍蝦已經剝好殼,岩晒懶人椰子烏雞湯,好滋補,飲落清甜,完全吾會有味精,好夠火喉呢間超人氣餐廳果然冇令人失望,下次再黎一定會試海南雞飯

我黎到既時間已經係晚上9點,不過都仲有吾少客人,果然超人氣

呢到用既茶具好精美,而且茶香撲鼻,水滾茶靚

叫左一個天天石鍋松露咸蛋雞油飯,份量十足,岩晒我呢個飯桶

椰子烏雞湯,好滋補,飲落清甜,完全吾會有味精,好夠火喉

呢間超人氣餐廳果然冇令人失望,下次再黎一定會試海南雞飯