2022-05-04 380 瀏覽
隔左咁耐終於都可以同朋友一齊去食晚餐啦👍🏻今次試左呢間喺佐敦嘅鍋心粥底火鍋👍🏻又抵食又好味👍🏻一定要推薦俾大家!個套餐叫鍋心滋味五重奏,第一項有三款海鮮可以㨂,我哋分別揀咗兩款龍蝦($2️⃣2️⃣0️⃣)同肉蟹($2️⃣0️⃣0️⃣)😝😝,而且兩款都有埋沙白蜆配🤭。我首先一定要大讚佢嘅肉蟹同龍蝦❤️因為真係好新鮮😊食落勁有鮮味😁蟹肉好足又夠鮮甜🤭龍蝦又夠彈牙🥳真心好正🙈另外佢嘅沙白蜆一啲都冇輸,又嫩又鮮甜👍🏻正到爆。而係第二項度我哋就揀咗鮑魚、蝦、花甲、帶子同蟶子😝😝!全部都非常新鮮😊食落勁鮮甜,好好味👍🏻 我最欣賞嘅係佢嘅蟶子同蝦❤️因為真心好好味🥳蟶子夠曬嫩口同鮮味❤️海蝦又夠彈牙多肉😊我勁推大家揀呢兩個!之後我哋仲揀咗八款配料,我最推大家試佢嘅自家製手打雞骨丸,呢個真心幾好味😋佢嘅雞骨丸有咬口得黎又夠嫩👍🏻食落都幾香幾好食㗎😋!仲有就係芝士豆腐,呢個真係打邊爐一流,勁香芝士味😝(朋友大愛呢個),鍾意食芝士嘅一定唔少得佢!話明係粥底火鍋,就梗係唔少得佢個粥啦🙈~ 喺煮粥之前佢哋會俾南瓜芋頭同粟米我哋去煮個湯底,之後當你食完所有配料嘅時候就可以叫夥計幫你煮粥😝😝,煮粥嘅時候,佢哋仲會加啲新嘅配料(例如冬菜、菜甫同

話明係粥底火鍋,就梗係唔少得佢個粥啦🙈~ 喺煮粥之前佢哋會俾南瓜芋頭同粟米我哋去煮個湯底,之後當你食完所有配料嘅時候就可以叫夥計幫你煮粥😝😝,煮粥嘅時候,佢哋仲會加啲新嘅配料(例如冬菜、菜甫同豬油渣粒)🙈,所以成個粥都好香好綿同好夠海鮮味👍🏻,係食落香香甜甜咁😝,雖然我哋食得好飽,但都忍唔住食多碗,食唔晒仲可以打包拎走!

呢間食完覺得好有驚喜,價錢又唔貴,仲食到好多款海鮮!想食海鮮粥底火鍋既朋友,真係可以試下佢!