2020-10-24 196 瀏覽
新蒲崗係一個好多食物餐廳既地方 這個地方好容易搵 係位於大有街附近 以前係一間cafe 好可惜因為一場疫証已經結業 現在已經變左間台灣野食本身我都對這間台灣餐廳好有期望 因為入邊都有好多人食 點知就係一個伏未開始 😡古早滷肉飯 配鹽酥雞扒 $44鹽酥雞扒完全唔係鹽酥味 係街邊小食檔好普通的炸雞扒 滷肉飯其實都唔係用滷肉 叫炸醬飯就差唔多 係有點失望 堅.鮑魚花膠滑雞石鍋濃湯刀削麵 蠔油生菜 $56Menu同個名都有「石鍋」呢個字 一上枱係用碗上 咁都唔緊要 但係入邊只有兩件比較多肉少少的雞肉 其他全部都係雞骨雞頸😒 其實都收得人$56 好心就俾多少少肉人食啦真的是滑雞?應該係雞骨比較貼切 😂肉鬆手抓煎蛋餅 $16呢個真係極品!實物同相實在差太遠 我都忍唔住問職員係唔係有上錯 首先賣相超級奇怪 職員求其將沙律醬同一啲不知名的甜甜醬放上個蛋餅上 我想講個甜甜醬係一啲都唔夾 結果我食左一啖就成個無食 肉鬆同芝士又唔夠 勁失望🤬有冇差咁遠珍珠奶茶 加$10如果一早知要加$10有咁既質素珍珠奶茶 總之我就唔加錢總括來講:我係一定唔會再食呢間餐廳!1)餐廳好污糟 垃圾桶係客人坐的地方附近 見到都唔

古早滷肉飯 配鹽酥雞扒 $44

有冇差咁遠

珍珠奶茶 加$10
如果一早知要加$10有咁既質素珍珠奶茶 總之我就唔加錢
珍珠奶茶

總括來講:我係一定唔會再食呢間餐廳!
1)餐廳好污糟 垃圾桶係客人坐的地方附近 見到都唔開胃
2)餐廳入邊係超級凍 因為燈同風扇是連在一起 就算我同職員講過話好凍 但係佢哋都有啲不耐煩幫你教細 凍到我一路食一路流鼻水
3)職員態度好差 我聽到後面有媽媽想拎杯水 職員好唔願意去拎 仲要講話佢哋只有外賣杯 難道只有外賣杯就唔可以比水?定係要外賣杯就要另外收費?百思不得其解
推介指數:零
2020-10-24